Sanatate

10 obiceiuri care duc la imbolnavirea ZONEI INTIME! Toate femeile le au, fara sa stie la ca riscuri se expun

Arsuri, mancarimi in zona intima sau scurgeri abundente sunt doar cateva dintre simptomele pe care orice femeie ar trebui sa le ia serios in seama, semne care arata ca au un vagIn bolnav! Fiecare femeie ar trebui să aibă grijă să aibă o zona intima sanatoasa. Aceasta, dacă este sănătoasa, prezintă un mediu acid cu cantitati mari de bacterii folositoare care mentin valorile pH-ului echilibrate și ajută in lupta impotriva infecțiilor.

De asemenea, o cantitate mică de scurgeri este un semn al unui vag!n sanatos, în timp ce perturbările condițiilor normale ar putea duce la infecții și boli

0c1f0034520241babbb37dfb49937d011

Semne si simptome ale unui vAgin nesănătos:

arsuri și mâncărime în zona vaginală și vulvă
scurgeri abundente
membrana mucoasa inflamată și dureroasă
– miros urât
sângerare (mai ales dupa sex)
vAgin uscat

Puteți păstra vagInul sănătos, dacă urmați aceste sfaturi:

Semne ca aveti un vagIn bolnav- Încercați menținerea echilibrului pH-ului fără prea multe dușuri

Dușul este dăunător pentru zona voastră intimă. Acesta reduce aciditatea și în acest fel interferează cu valorile pH-ului vaginal și vă face vulnerabile la infecții. Nivelurile normale ale pH-ului sunt cuprinse între 3,8 și 4,5. În cazul în care vaginul are un miros puternic, vizitați un medic, deoarece dusurile vor masca doar mirosul și nu se va rezolva problema.

Semne ca aveti un vagIn bolnav- Stai departe de mâncarea nesănătoasă de tip fast-food

Mâncarea de la fast-food strică echilibrul pH-ului. Zaharul, carbohidratii si bauturile din fructe pot provoca infecții.

Semne ca aveti un vagin bolnav- Urmează o dieta sănătoasă

Trebuie sa mananci alimente sănătoase și nutritive, dacă dorești să ai un vagin și corp sănătos. Iaurtul si sucul de afine pot lupta împotriva infecțiilor provocate de bacterii, și alimentele din soia pot lupta împotriva unui vagin uscat.


Semne ca aveti un vagin bolnav-
Sexul protejat

Sexul protejat și folosirea prezervativelor vă protejează de boli cu transmitere sexuala, dintre care unele sunt incurabile.

Semne ca aveti un vagin bolnav- Eliminarea fumatului

Fumatul afecteaza plamanii, dar, de asemenea, și vaginul – nicotina împiedică reglarea florei bacteriane și provoacă un miros puternic blocând porii care se regăsesc în vulvă.

Semne ca aveti un vagin bolnav- Stai departe de antibiotice

Încercă să nu iei antibiotice, dacă este posibil. Ele pot provoca infecții severe, chiar daca multe se iau tocmai pentru tratarea unor infecții. În cazul în care trebuie să le iei, consuma chefir, iaurt si alimente fermentate, în general, pentru a elimina riscul unei infecții la nivelul vaginal.

Semne ca aveti un vagin bolnav- Alege lenjeria intimă cu atenție

Pielea din zona intimă este sensibilă astfel încât pentru a evita iritațiile ar trebui să porți o lenjerie de corp din bumbac 100%.

Semne ca aveti un vagin bolnav- Vizitează câr mai des un ginecolog

Ceea ce este cu adevărat important pentru sănătatea zonei tale intime sunt controalele regulate la ginecolog și, nu în ultimul rând testul Papapnicolau care poate depista eventuale probleme care pot duce la apariția cancerului de col uterin.

 

Comments

comments