Sanatate

5 lucruri FATALE pe care fetele le fac in perioada menstruatiei

Fiecare femeie are lista ei de lucruri pe care nu le face sau pe care le face în perioada aceea delicată a lunii. Unele nu mănâncă anumite alimente sau nu le place să folosească anumite medicamente pentru a calma durerea, deoarece aceasta poate provoca anumite dereglări.

Dar, există o serie de lucruri pe care ar trebui să le evite cu orice preț în timpul menstruației.

Cele mai multe dintre femei nu știu despre pericolele legate de derularea unor activități în perioada menstruației pentru că nimeni nu le-a avertizat în legătură cu ele. Multe femei inca fac aceste lucruri, cu toate că ar trebui să fie evitate complet, potrivit publicației engleze WittyFeed.

Sexul neprotejat

Este o perioadă în care puteți contacta mult mai rapid infecții decât în orice altă perioadă a lunii. Canalul vaginal este acum complet deschis așa că vă expune la un risc mai mare de infecții. În plus, nu doar femeia este predispusă la infecții, ci și partenerul dacă cei doi fac sex neprotejat.

 

Sărirea meselor

Este firesc să vă simțiți umflate în timpul menstruației, dar a sări peste mese este o mare greșeală. Nu vă speriați că vă simțiți slăbite și fără vlagă, dar trebuie să realizați că revenirea la tonusul inițial se va face prin odihnă și printr-o alimentație sănătoasă.

Surmenajul

Știm că îndatoririle de la slujbă sau cele de acasă nu pot aștepta până vă simțiți mai bine, dar nu încercați să faceți mai multe lucruri decât de obicei în această perioadă, întrucât vă puteți înrăutăți situația.

 

Mâncarea de la fast-food

În perioada menstruației se produce un dezechilibru hormonal. Fie veți avea mai mult chef de sex, fie veți avea mai multă poftă de mâncare…fie amândouă. Evitați mâncarea de la fast-food, întrucât acesta este principalul factor care agravează balonarea și crampele abdominale.

 

Pierdeți nopțile

O noapte pierdută vă poate aduce probleme serioase, pe lângă cele comune ca balonarea sau durerile abdominale. Încercați în această perioadă să reduceți nivelul de activități și evitați să pierdeți nopțile prin cluburi.

 

 

Comments

comments