Sanatate

6 semne ale aparitiei cancerului anal despre care oamenilor le e jena sa vorbeasca

Semne ale aparitiei cancerului anal! Cancerul anal este unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer, mai ales daca nu este detectat în faza incipienta.

Faptul că se localizează într-o parte a corpului care rămâne un subiect tabu în societate, este un motiv pentru ca acest tip de cancer să fie adesea trecut cu vederea.

semne ale aparitiei cancerului anal

CITESTE SI >>>

S-a descoperit acum! Acest ULEI MIRACULOS distruge 90% dintre CELULELE CANCEROASE

Semne neobisnuite ale cancerului colorectal pe care oamenii le ignora ani de zile

8 semne timpurii ale aparitiei cancerului pulmonar pe care nu ar trebui sa le ignorati

Cancerul anal se dezvoltă la deschiderea rectului (anus) dintr-o bucată de carne care este determinată de cresterea anormala si necontrolata a celulelor din anus. Desi nu este foarte frecvent, este adesea trecut cu vederea de oameni, întrucât simptomele sunt prea jenante pentru a fi discutate.

Semne ale aparitiei cancerului anal pe care oamenii le ignora!

Cancerul anal si cancerul colorectal sunt doua tipuri diferite de cancer. Cancerul colorectal afecteaza colonul si intregul rect, în timp ce cancerul anal afectează doar deschiderea rectului sau anusul.

Cancerul anal afecteaza aproape 8.000 de americani in fiecare an, dintre care 1.000 mor, potrivit unor studii dezvăluite de HelathyFoodTeam.com. Unul din patru persoane este diagnosticat cu acest tip de cancer numai dupa ce se extinde la ganglionii limfatici, iar unul din zece oameni este diagnosticat după ce cancerul produce metastaze la alte organe. Asadar este iminenent sa descoperim din timp aceste semne ale cancerului anal!

CITESTE SI >>>

Totul despre HPV, virusul vinovat de cancerul de col uterin! Invata cum sa te protejezi de el pana nu e prea tarziu!

Cum ne dam seama daca avem bacterii paraziti sau cancer doar evaluandu-ne gatul

A fost diagnosticat cu CANCER LA OCHI, dupa ce a facut asta in fiecare seara, inainte de culcare

Din păcate, acest tip de cancer afectează tot mai mulți oameni în ultimii ani, deși este încă mai rar decât cel colorectal, rectal sau cancerul de colon.

6 simptome timpuriicare sunt semne ale apariției cancerului anal despre care tuturor le este jenă să vorbeasca

Ca orice cancer, detectarea precoce a sa este esențială pentru un tratament de succes. Acest lucru nu este întotdeauna ușor de depistat, având în vedere că simptomele nu sunt întotdeauna prezente. Totuși, iată sunt simptomele pe care nu ar trebui să le ignorăm:

  • Pruritul anusului
  • Dureri de anus
  • Mișcări intestinale neobișnuite
  • Sângerările anale
  • Scurgeri neobișnuite
  • Apariția unei zone mai dure sau un nod în apropierea anusului

Desi cauzele exacte ale cancerului anal sunt încă necunoscute, unii factori care contribuie la acesta includ un sistem imunitar slăbit, fumatul și iritații frecvente ale anusului. Acestea sunt doar cateva dintre semne ale aparitiei cacerului anal! Cancerul anal afecteaza mai ales adultii peste 60 de ani. În plus, bărbații sub 35 de ani și femeile peste 60 sunt, de asemenea, expuse unui risc mai mare de a dezvolta cancer de colon.

Care sunt semnele aparitiei cancerului anal in stadiu sau incipient?

După cum am menționat deja, identificarea acelor semne ale aparitiei cancerului anal in stadiu sau incipient este vitala pentru un tratament de succes. Medicina tradițională oferă o serie de metode pentru a detecta cancerul anal, iar unele dintre acestea includ:

Examinarea rectală este o metoda eficienta de a identifica acele semne ale aparitiei cancerului anal!

Un medic examineaza cavitatea anală cu degetele în căutarea oricărei anomalii sau noduli prezente în anus.

Anoscopia: Această metodă oferă o imagine mai clară a anusului pentru identificarea evetualelor semne ale aparitiei cancerului anal. Este realizată cu un anoscop, un mic instrument tubular pe care medicul îl introduce in anus. Acest test se face, de obicei, după ce medicul a constatat anomalii in timpul examenului rectal.

PET/CT, imagistica prin rezonanta magnetica (IRM sau RMN) și biopsia sunt, de asemenea, metode folosite pentru detectarea acelor semne ale aparitiei cancerului anal. Aceste teste sunt considerate controversate de către unii care pretind ca pot cauza cancerul anal să se răspandească.

Sunt semne ale aparitiei cancerului anal care pot coincide cu alte afectiuni ale colonului si acest articol vrea doar sa va informeze despre cateva dintre aceste semne care pot duce sau nu la aparitia cancerului anal sau de colon. Important este sa va prezentati la medic pentru analize amanuntite pentru a va asigura ca aceste semne nu sunt cele care prevestesc un cancer anal!

Comments

comments