Asa cum tehnologia si avantul stiintific produc lucruri extraordinare care ne uimesc si ne usureaza viata in fiecare zi, in acelasi mod si natura are o latura a ei care nu conteneste sa ne fascineze de fiecare data.

Natura va fi mereu cea care ne va lua prin surprindere si ne va fascina prin modul in care isi etaleaza zilnic frumusetea in fata noastra si explozia de culori.

Urmariti mai jos cateva dintre minunile create de natura, care la prima vedere par dintr-o alta dimensiune

1. Muntii Curcubeu

Muntii Curcubeu, situati in Parcul Goelogic Danxia Landform s-au format din diverse sedimente de pietris si minerale si au fost creati de-a lungula 24 de milioane de ani, timp in care sedimentele de diferite culori s-au presat. Este un spectacol de culoare inedit.

 

 

2. Invazia crabilor rosii

 

Pare terifiant, dar crabii rosii care isi incep migratia de pe Insula Craciunului spre Oceanul Indian sunt aproape inofensivi. Anual peste 120 de milioane de crabi traverseaza insula pentru a ajunge in Oceanul Indian, acolo unde pot respira.

3. Valurile luminescente

Desi sunt foarte rare, aceste valuri par a fi ireale. Ele raspandesc o lumina puternica in momentul in care se sparg de tarm. Lumina este rezultatul eliberarii energiei chimice ale mai multor specii de fitoplancton.

 

4. Invazia fluturilor monarh

Anual, pe zone de kilometri cerul se intuneca, iar in miezul zilei ti se pare ca este noapte. Nu de la nori, ci de la multitudinea de fluturi care migreaza din SUA si Canada catre Mexico.

 

5. Invazia paianjenilor

Dupa ploile torentiale care brazdeaza Australia in sezonul ploios, unele campuri par venite de pe o alta planeta, dupa paianjenii le invadeaza si le acopera cu plasa lor speciala.

 

6. Cercurile misterioase din Namibia

Studiile sustin ca aceste cercuri misterioase au fost facut de o termita de nisip. Modul in care aceasta opereaza este mai putin cunoscut, insa peisajul este unul magic.

 

 

7. Monumentul Gigant al Coloanelor de Bazalt.

Desi par create de mana omului, aceasta formatiune misterioasa a coloanelor de bazalt a fost formata in urma unei eruptii vulcanice preistorica

 

 

 

Comments

comments