Sanatate

8 semne timpurii ale aparitiei cancerului pulmonar pe care nu ar trebui sa le ignorati!

Cancerul pulmonar este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer care afecteaza peste 400.000 de americani ]n zilele noastre. Din pacate acest tip de cancer are și una dintre cele mai mari rate de mortalitate, reprezentând 27% din totalul deceselor cauzate de cancer, potrivit HealthyFoodTeam.net.

Ca și în cazul oricărui cancer, depistarea precoce este esentială pentru un tratament de succes. De aceea, este important să se cunoască semnele timpurii ale acestui cancer dă, iar în cazul în care unele devin mai pronunțate, este esențial să le discutați cu medicul dumneavoastră.

CITESTE SI >>>

6 semne ale aparitie cancerului anal despre care oamenilor le e jena sa vorbeasca

Totul despre HPV, virusul vinovat de cancerul de col uterin! Invata cum sa te protejezi de el pana nu e prea tarziu!

Il bem zilnic, fara sa stim ca poate cauza CANCER DE SAN! S-ar putea sa-l ai chiar acum in frigider

Iata 8 semne timpurii ale apariției cancerului pulmonar

O tuse persistentă

Cu toate ca tusea este unul dintre simptomele cele mai întâlnite, în cazul unor răceli comune sau gripă, aceasta pot indica, de asemenea, apariție cancerului pulmonar, mai ales dacă tusea este persistentă și nu se ameliorează în 2 saptamani sau mai mult.

Modificări în cazul tusei

Tusea care se schimbă ca sunet și devine dureros necesită, de asemenea, o atenție medicală. Tusea de sânge sau cu cantități mari de mucus verde sau de culoarea ruginii este o altă alertă pe care nu trebuie s-o ignorați.

Dificultăți de respirație

Dificultăți de respirație pot indica apariția cancer pulmonar, deoarece tumorile pulmonare pot reduce fluxul de aer din căile respiratorii sau pot conduce la acumularea de lichid în jurul plămânilor. Acest simptom se manifestă prin senzația că avem o respirație tăiată chiar și atunci când desfășoarăm activități de zi cu zi, care nu necesită efort.

Dureri în piept

Dureri în piept pot varia în intensitate de la cele persistente și ascuțite la cele sporadice și comune. Sunt de obicei însoțite de tuse și dureri de spate. In afară de cancer pulmonar, durerile în piept poate indica, de asemenea, alte afecțiuni medicale grave. Oricare ar fi cauza, acest simptom necesită o atenție medicală de urgență.

Șuierat în timpul respirației

Acest simptom apare in timpul expirației atunci cand căile respiratorii sunt restricționate, ceea ce este tipic pentru dezvoltarea cancerului pulmonar si inflamatiei. Cu toate acestea, respirația șuierătoare poate indica, de asemenea, probleme respiratorii mai puțin grave, inclusiv inflamarea sinusurilor sau producerea de mucus in exces.

Vocea răgușită

Atunci când tumora pulmonară începe să afecteze funcția laringelui, aceasta duce la voce răgușită. Este foarte recomandat ă descoperiți cauza acestei afecțiuni din timp, în special dacă este însoțită de tuse cu sânge.

Pierdere în Greutate rapidă și inexplicabilă

Pierderea în greutate într-o perioadă scurtă de timp fără a urma o dietă, este invariabil un simptom al unei probleme grave de sănătate, în special dacă este însoțită de oboseală și slăbiciune. Acest lucru nu include fluctuațiile normale în greutate. Cu toate acestea, pierderea a 5 kilograme în greutate, într-un timp extrem de scurt, fără a face modificări suplimentare în nutriție sau antrenament este aproape întotdeauna una dintre primele semne ale apariției cancerului. Acest lucru se întâmplă ca urmare a modificărilor metabolice declanșate de nevoile celulelor canceroase, care necesită multă energie.

Durere osoasă

Atunci cand cancerul pulmonar sa extins la oase, este probabil să apară durerile osoase, mai ales cele care afectează coloana vertebrală, oasele mari ale coapselor, oasele bazinului, coaste, și umeri. Acest simptom necesită, de asemenea, o atenție medicală de urgență.

Simptomele prezentate mai sus pot, de asemenea, să apară în urma unor afecțiuni care nu au de-a face cu aceasta boală fatală. Ele nu sunt descrise pentru a produce panică ci pentru a conștientiza cititorii noștri că prevenția este cel mai bun mod de a ne menține sănătos. Dacă simțiți că ceva nu este în ordine cu organismul vostru mergeți la doctor. Chiar dacă nu este nimic alarmant, ar putea fi ceva mult mai serios decât v-ați fi imaginat.

Dacă v-a plăcut acest articol distribuiți-l prietenilor și familiei pentru a afla și ei lucruri pe care probabil nu le știau.

Comments

comments