Sanatate

A consumat o lingura cu doua ingrediente care se gasesc in orice bucatarie. Rezultatele i-au lasat masca pe toti

Curcumina, ingredientul cheie din curcumă, alături de multe alte ingrediente importante, ofera multe beneficii pentru sanatate, deoarece acestea sunt puternice antioxidante, antiinflamatoare, antiseptice, anti-fungice, și anti-bacteriene.

Suplimentele pe bază de curcumă sunt disponibile în capsule, tinctura, extracte lichide sau în compoziția turmericului.

CITESTE SI >>>

A turnat otet in vasul de toaleta! Rezultatul este MIRACULOS! O sa incerci si tu

Si-a pus bicarbonat de sodiu in sampon! Motivul te va face sa incerci si tu diseara

Un singur ingredient din bucatarie poate sa elimine negii de pe pielea ta foarte usor

Un al doilea ingredient din acest amestec miraculos este piperul, însă în afară de piper se poate folosi și alte substanțe precum piperina, care este similară cu capsaicină, substanța chimică din chili.

Atât curcumina cât și piperina sunt benefice sănătății. Piperul negru imbunătățește biodisponibilitatea turmericului, deoarece curcumina ingerată devine un metabolizant pentru medicamentele ingerate. Acest lucru mărește cantitatea oricărui medicament sau supliment de a fi absorbit de către organism, potrivit MyILifeStyle.com.

Reduce durerea

Piperina din piperul negru poate reduce durerea în organism. Piperina este, de asemenea, folosită ca o crema analgezică care se poate aplica pe piele pentru a calma durerea.

Există mai multe studii care susțin că piperina pentru este inamicul numărul unul al durerii cronice.

Alte studii au arătat că piperina are proprietăți anti-inflamatorii, în timp ce curcumina este benefică în tratarea artritei reumatoide, colitei ulcerative și alte stări inflamatorii.

Luptă cu cancerul

Piperina și curcumina sunt benefice în prevenirea cancerului de san, după cum arată ultimele studii efectuate. Acești doi compuși inhibă formarea celulelor canceroase.

Intr-un studiu de la Universitatea din Michigan, celulele canceroase au fost injectate cu o solutie formată din piperina și curcumină, de 20 de ori mai puternică decât cea care este în mod normal consumată prin alimente.

Controlează obezitatea

Combinația dintre turmeric și piper negru poate lupta cu nivelul ridicat de colesterol, obezitate si diabet. Poate schimba glucoza din sânge, greutate corporală, colesterolul rău și trigliceridele.

Turmericul și piperul negru ne-ar putea scuti de daune ale mucoasei gastrice provocate de ulcer. Aceste doua ingrediente au beneficii antioxidante, ceea ce înseamnă că pot îmbunătăți pierderea de memorie și protejează oamenii de tulburari cognitive sau boli neurodegenerative.

Dozare

În funcție de starea medicală, doza de turmeric variază. Cu toate acestea, doza recomandată de curcumă, pulbere uscată, este de 1-3 grame pe zi. Pentru suplimente alimentare – 400-600 mg, de trei ori pe zi.

Piperul negru poate fi adăugate cu ușurință în fiecare dietă alimente pe bază de curry, salate sau dressinguri.

Nu ar trebui totuși să consumați mai mult de 1 linguriță pe zi, mai ales atunci când luați și alte medicamente, cum ar fi digoxina sau fenitoină.

Dacă piperul negru este consumat în exces, rata de acțiune a medicamentlor și d eprocesare a substanțelor de către ficat ar putea fi reduse.

Turmericul ca și condiment este considerat a fi sigur. Cu toate acestea, suplimentele pe bază de curcumă nu ar trebui să fie consumate în exces și pentru o perioadă lungă de timp. Acestea pote duce la indigestie, amețeli, diaree sau greață.

Femeile însărcinate și cele care alăptează ar trebui să evite toate tipurile de suplimente pe bază de plante. Nu mai utilizați suplimente pe bază de curcumă dacă sunteți diabetic,sau aveți probleme cu vezica biliare.

Comments

comments