PARENTING

Acest baiat isi va pierde vederea din cauza unui lucru pe care s-ar putea sa-l ai si tu in casa

Cel mai rău lucru este că totul se petrece în fața ochilor părinților, care uneori chiar încurajează comportamentul periculos care poate provoca pierderea vederii.

Este vorba despre jucăriile cu unde laser, care au devenit tot mai populare și în România. Părinții unui copil i-au achiziționat o jucărie cu laser extrem de puternic băiatului lor în vârstă de 14 ani, fără să bănuiacă faptul că acest lucru îi va dăuna grav.

Este adevărat faptul că fasciculul de laser era mult mai puternic decât cel de pe majoritatea acestor tipuri de jucării, însă părinții nu au știu acest lucru. Micuțul, foarte bucuros de noua lui jucărie, a folosit-o permanent în primele zile.

Deși băiatul nu a acuzat niciun fel de durere, după un timp părinții au observat că are dificultăți de vedere. A mers cu el de urgență la un medic optometrist care a descoperit ce se întâmplase, iar anunțul a fost șocant.

Se pare că lumina puternică a laserului i-a afectat băiatului retina, iar procesul este, din păcate, permanent și ireversibil. Astfel, baiatul a suferit pierderea vederii în proporție de 75%.

Astfel, părinții ar trebui să aibă mare grijă când se gândesc să achiziționeze astfel de jucării pentru copiii lor.

Comments

comments