Sanatate

Acest obicei de dupa baie, ar trebui IMEDIAT ELIMINAT! Copiii sunt cei mai afectati

Curatatul in urechi cu betisoare speciale este o practica des intalnita, mai ales in randul femeilor si a copiilor! Dupa fiecare baie, femeile au obiceiul de a elimina surplusul de ceara cu ajutorul betisoarelor de urechi. Acest lucru il fac si in cazul copiilor, ritualul fiind unul aproape obligatoriu pentru igiena de zi cu zi.

Un medic avertizeaza insa ca folosirea betisoarelor de urechi poate face mai mult rau decat bine!

CITESTE SI >>>

Tusea persistenta si raceala va trece cu acest remediu natural facut in casa! Putini stiau acest leac miraculos

O leguma mai buna decat 1000 de medicamente! Vindeca o multime de boli din organism

Puneti un pahar cu acest amestec in camera in care stati! Veti ramane MUTI DE UIMIRE cand veti vedea rezultatul

Douglas Backous este un medic specialist care rezideaza la Institutul de Neuroştiinţă din Seattle, SUA. Acesta avertizeaza ca in urma folosirii betisoarelor de urechi poţi să suferi de probleme serioase.

Copiii sunt cei mai predispusi la astfel de probleme, din cauza sistemului imunitar mai slab dezvoltat!

Backous subliniaza ca urechile nu ar trebui sa fie curatate aproape niciodata, intrucat acestea au rolul de a se curata singure prin ceara pe care o secreta! Astfel, metodele de curățare a urechilor- in special cele in care se folosesc betisoare pot provoca infecţii.

Medicul atrage atentia ca betisoarele de urechi pot sa distruga bariera naturala de aparare a urechii.

Ce se intampla, de fapt, cand folosim betisoarele de urechi?

Ceara secretata in mod natural de ureche si care este menita sa apere urechea de bacterii este de fapt impinsa in interior. Astfel se produc doua ipostaze, niciuna favorabila organului nostru atat de folositor.

Daca ceara este eliminata, urechea este predispusa la atacul bacteriilor si ciupercilor care se gasesc peste tot in atmosfera. Nemaiavand aceasta bariera naturala, urechea poate sa contacteze imediat o infectie

In a doua ipoteza, folosirea betisoarelor nu face decat sa impinga ceara si mai mult in pavilionul urechii, determinand aparitia dopurilor, atat de dureroase si de sacaitoare.

Inlaturarea unui dop de ceara se poate face, uneori, doar in urma interventiei unui medic specialist!

In aceste conditii, se recomanda mai degraba curatarea cu un prosop a partii superficiale a urechii pentru eventualele scurgeri suplimentare de ceara.

Comments

comments