ACTUAL

2400 de lei!!! Salariul minim pentru angajatii cu studii superioare. Vezi de cand

Incepand cu 1 ianuarie 2016, salariul minim pe economie va creste pana va ajunge sa fie egal cu plafonul care exista in acest moment pentru salarizarea persoanelor cu studii superioare. Adica, salariu minim care in prezent este 1.050 va deveni 1200 de lei.

Potrivit legii salarizarii, raportul dintre salariul minim si cel pentru angajatii cu studii superioare este de 1 la 2. Daca se va respecta aceeasi formula, nivelul minim al salariului celor cu studii superioare va trebui sa ajunga la 2.400 de lei


Potrivit Ministrului Muncii, raportul care va fi definit in noua lege a salarizarii este de 1 la 18. Mai exact, cel mai mare salariu bugetar nu poate fi mai mare de peste 18 ori decat salariul minim. Presedintele Romaniei, sefii Camerelor si alti angajati ai statului cu cele mai mari salarii vor avea venituri de 21.600 de lei pe luna.

–––––-

CITESTE SI >>>

Cu cat isi platesc Google, Facebook si Microsoft angajatii. VEZI aici clasamentul!

Salariile bugetarilor vor creste cu 70%

Cati bani primesc refugiatii care ajung in Germania

Cum sa economisesti bani in fiecare luna, in mod eficient

–––––-

„Suntem in momentul de fata in situatia de a calcula anumite scenarii, impreuna cu Ministerul de Finante. Imediat vom intra in dialog, ca si pana acum, cu partenerii nostri sociali, dar ne vom consulta si cu ceilalti colegi ai nostri din Guvern care gestioneaza domeniile din sectorul bugetar”, a spus ministrul.

Viitoarea lege a salarizarii presupune introducerea unui salariu unitar pentru mai multe clase de salarizare, de la 111 clase din prezent, la aproximativ 5 clase de salarizare.

Comments

comments