Revista presei

Ai si tu aceasta semiluna la baza unghiei! Iata ce afectiuni grave iti poate semnala

La baza unghiilor se gaseste “lunula”, o pata alba de forma semilunara. Absenta sau marimea acesteia poate indica anumite afectiuni patologice, de exemplu: lipsa “lunulei” de la toate degetele, poate fi urmarea unei stari de oboseala, iar atunci cand aceste “lunule” sunt mari, pot indica o hiperfunctiune a glandei tiroide sau o tensiune arteriala marita.

Ce spune medicina chineza despre lunula:

CITESTE SI >>>

Uita-te la palmele tale si vezi daca aceste linii se suprapun! Uite ce lucru ti se va intampla

Ai litera „M” trasata in striatiile palmei? – Iata ce semnifica

Daca vezi o persoana cu un punct negru in palma, SUNA LA POLITIE!

Potrivit medicinei chineze, absenta unei lunule vizibile poate semnala anemie sau malnutritie, in timp ce paloarea sau nuanta albastrie a lunulei poate indica existenta unui diabet. Daca lunula prezinta puncte rosiatice, este posibil ca persoana respectiva sa sufere de o boala cardiovasculara.

Lipsa lunulei sau o lunula de dimensiuni foarte mici poate indica probleme de digestie datorate unui metabolism lent sau toxicitatii crescute a organismului.

Medicii chinezi sustin ca o persoana sanatoasa trebuie sa aiba sapte sau opt lunule vizibile. Daca lunulele se intalnesc doar la unghiile degetelor mari, este posibil sa suferi de disfunctii renale. O unghie normala trebuie sa aiba o coloratie rozalie, sa fie arcuita, bine definita si sa aiba o consistenta dura.

Lunula indica si cat de energic esti. Acest aspect se presupune a fi direct proportional cu intensitatea albului lunulei. O lunula sanatoasa trebuie sa fie ferma si sa aiba marginile bine definite. In caz de boala, lunula reactioneaza imediat, modificandu-si犀利士
culoarea si reducandu-si dimensiunile, fenomen reversibil dupa insanatosire.

Viteza de creste a unghiilor indica starea de vitalitate a organismului. Ritmul normal se poate mentine constant pana in jurul varstei de 60 de ani, dupa care se incetineste treptat.

Alte afectiuni ce pot fi semnalate prin modificarea lunulei:

-Lipsa lunulei – probleme cu tensiunea arteriala, cu capilarele si venele.

-Lunula unghiei degetului inelar ne vorbeste despre functionarea sistemul endocrin.

-Absenta lunulei in cazul acestei unghii – tulburari ale metabolismului si sistemului limfatic.

Lunula unghiei degetului mic – este un idicator al sanatatii inimii si intestinului subtire. Cu varsta, aceasta lunula este prima care dispare: in intestinul subtire incep sa se acumuleze toxinele.

Sursa:ViataSiSanatate.com

Comments

comments