PARENTING

Ajutor de 1.700 de lei lunar pentru mamele care fac asta

Modificarile legislative care ar putea fi facute in curand prevad ca mamele care adopta copii mai mari de 2 ani vor primi indemnizatii de 1.700 de lei pe luna.

Deputaţii din Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor au amendat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, iniţiat de Guvern, la propunerea deputaţilor PNL, pentru ca mamele care adoptă copii cu vârsta mai mare de 2 ani să beneficieze de “o indemnizaţie de 3,4 ISR (Indicatorul Social de Referinţă) şi de concediu de acomodare de maxim 12 luni”, acordate la cererea părintelui adoptator, deşi Guvernul propusese o perioadă de 6 luni, potrivit libertatea.ro.

Mamele cara adopta copii mai mari de doi ani ar urma să primească o indemnizaţie de aproximativ 1700 de lei pe lună, iar cele care adopta copii mai mici de doi ani ar urma să beneficieze de prevederile legii în vigoare, adică de indemnizaţia de creştere a copilului.

Proiectul de lege propus de Guvern are ca obiectiv eliminarea obstacolelor care îngreunează procedurile de adopţie pentru copiii români, în România.

 

CITESTE SI >>>

Cel mai eficient mod de a scadea febra la copii, fara medicamente, in mai putin de 5 minute! Iata cum

S-a decis! Guvernul va da cate 50 de lei copiilor

Cum gestionam crizele de furie ale copilului fara sa ne pierdem cu firea

Comments

comments