Un mesaj care s-a răspândit pe rețelele de socializare a produs panică în rândul bucureștenilor. Asociația de proprietari a unui imobil din Capitală a sesizat Apa Nova, după ce mai mulți cetățeni au constatat că apa de la robinet are un gust și un miros ciudat.

„Cu siguranță ați observat că apa de robinet are un miros și gust ciudat. Am sunat la Apa Nova din prtea asociației de proprietari și mi-au răspuns că în urma unui incident (nu a menționat de ce tip, chimic sau biologic) au fost nevoiți să folosească cea mai mare cantitate de clor permisă de lege și m-a sfătuit SĂ NU DĂM COPIILOR APĂ DE LA ROBINET și să nu le gătim cu ea în următoarele 48 de ore! Avertizarea este valabilă pentru tot Bucureștiul, așa că puteți să-i informați și pecei apropiați”, este mesajul Asociațiției de Proprietari care a devenit viral pe internet.

În consecință, Apa Nova a reacționat și a venit cu explicații pentru toți cetățenii din București:

„Ca urmare a solicitării unui punct de vedere cu privire la situația semnalată de mai mulți bucureșteni privind calitatea apei potabile, Compania Apa Nova menționează următoarele:

Ca urmare a topirii bruște a depunerilor de gheață și zăpadă, cu efect de spălare a suprafețelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeș și Dâmbovița. Deprecierea temporară a calității apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depășit limita legală.

În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din rețea. Rezultatele nu indică depășiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019.

Efectul mirosului de clor rezidual resimțit de consumatori este în scădere încă din data de 29.01.2019 și va dispărea în după amiaza zilei de astăzi”, se arată într-un comunicat transmis companiei.

 

Comments

comments