PARENTING

ALERTA EPIDEMIOLOGICA la gradinita! Ingrijitoare identificata cu TBC

Este anchetă epidemiologică la o gradiniţă din Calafat, după ce o ingrijitoare a fost diagnosticată cu TBC. Femeia este internată, iar medicii îi testează acum pe toti cei care au intrat în contact cu ea. Nu mai puţin de 63 de copii vor fi testati astăzi şi mâine.

Lavinia Craioveanu, inspector general al ISJ Dolj, a declarat la Digi24 că după ce îngrijitoarea a fost diagnosticată cu TBC, a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică.

Ancheta și deciziile în ceea ce privește ce e de făcut aparțin specialiștilor Direcției de Sănătate Publică. Aceștia au decis ca în școală să se facă dezinfecția, aceasta s-a și făcut vineri dimineață. Tot ei decid ce copii vor fi testați, în funcție de diagnosticul pus și dacă cel care e bolnav era contagios sau nu”, a spus ea.

Lavinia Craioveanu a precizat că îngrijitoarea a fost diagnosticată joi, tot atunci au fost anunțate autoritățile, iar vineri s-a făcut igienizarea grădiniței.

În ceea ce privește relatările din presa locală că îngrijitoarea ar fi ajutat și la bucătarie, la pregătirea mesei copiilor, „dacă așa s-a întâmplat, vom afla și cine a dispus acest lucru și de ce nu s-au respectat sarcinile din fișa postului și se vor lua măsuri”, a spus șefa ISJ Dolj.

Ea a precizat că au mai fost astfel de cazuri și și anii trecuți, dar a fost vorba doar de cazuri izolate și nu de o epidemie, iar cei care au intrat în contact cu persoanele diagnosticate au fost testați, dar nu s-au îmbolnăvit.

Sursa: Digi24.ro

Comments

comments