Revista presei

ALERTĂ în spitale! EPIDEMIE FĂRĂ PRECEDENT. Este INTERZIS! Decizie de ULTIMĂ ORĂ a autorităților

Vizitatorilor li s-au interzis accesul în secțiile de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a tuturor spitalelor aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB). Totodată, în restul secțiilor s-a luat măsura de a e restricționa accesul vizitatorilor, din cauza epidemiei de gripă.

„În cele 19 spitale, aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, s-au luat măsuri pentru prevenirea raspândirii cazurilor de gripă încă de acum două săptămâni. Astfel, în toate spitalele, a fost restricţionat accesul vizitatorilor, iar în secţiile de ATI accesul vizitatorilor a fost interzis”, potrivit reprezentanţilor ASSMB,informează Agerpres.ro.

Totodată, personalul medical care a solicitat a fost vaccinat antigripal, în timp ce cei cu suspiciuni de infecţii respiratorii au fost trimişi la medicul de familie.

„În ceea ce priveşte reţeaua de medicină şcolară, medicii şi asistenţii din cabinetele de medicină şcolară, din şcolile şi grădiniţele de stat, au realizat zilnic triaje epidemiologice, le-au transmis elevilor şi preşcolarilor care sunt măsurile de prevenţie, iar în cazul copiilor depistaţi cu suspiciuni de infecţie respiratorie, aceştia au fost trimişi la medicii de familie”, au mai precizat oficialii ASSMB.

Medicii şi asistenţii din cabinetele de medicină şcolară din şcolile şi grădiniţele de stat au realizat zilnic triaje epidemiologice, le-au transmis elevilor şi preşcolarilor care sunt măsurile de prevenţie, iar copiii cu suspiciuni de infecţie respiratorie au fost trimişi la medicii de familie, mai precizează ASSMB.

Comments

comments