PARENTING

ALERTĂ NAȚIONALĂ! Lapte praf, CONTAMINAT CU SALMONELLA în România. Autoritățile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ

Lapte praf contaminat cu salmonella. Compania producătoare a decis să retragă laptele praf de pe piață, din mai multe țări din Europa.

Scandalul a izbucnit luni, după-amiază, după ce s-a aflat că firma franțuzească Lactalis a comercializat lapte praf infestat cu Salmonella enterica. Direcția Generală pentru protecția Alimentelor din Franța a transmis un comunicat prin care informa că laptele praf comercializat de producătorul Lactalis ar conține bacteria salmonela și a dispus retragerea loturilor de lapte de pe piață, inclusiv din România.

Până în acest moment, cel puțin 25 de copii au fost infestați cu Salmonela, mai anunță instituția din Franța.

Concernul francez a achiziționat în România companiile Albalact, Covalact și La Dorna.

Îngrijorarea este cu atât mai mare cu cât și laptele crud, pasteurizat conține un procent de lapte praf în compoziție. Totodată, laptele praf este folosit și ca derivat în alte produse alimentare.

Ministrul Agriculturii, Petre Daia, a intervenit în direct, la Antena 3, dând asigurări că a luat deja legătura cu președintele ANSVA și că nu ar fi primit niciun fel de înștiințare de la partenerii francezi în legătură cu vreun lot de lapte cu probleme în România.

Comments

comments