Alimente pe care sa le consumi pe perioada menstruatiei

Organismul femeilor trece prin schimbari majore in timpul menstruatiei, creandu-se uneori dezechilibre la nivelul substantelor nutritive, astfel ca este important sa stim ce anume putem consuma in aceasta perioada complicata a lunii.

Alimente care sa le mananci in perioada menstruatiei

Iata doar cateva alimente care se recomanda a fi consumate pe perioada menstruatiei pentru a preveni starile de discofort si a alina crampele abdominale.

Branza slaba este bogata in vitamina D si in calciu, substante foarte importante in mentinerea unei stari de bine. Un studiu arata ca o cantitate de vitamina D in organism elimina durerile abdominale, dar si starile de nervozitate sau de agitatie.

Cerealele integrale se recomanda sa fie consumate pe perioada menstruatiei intrucat sunt bogate in fibre, dar si vitamina B6 si magneziu, elemente care lupta cu oboseala si ajuta organismul sa secerete o cantitate mai mare de dopamina si serotonina, asa zisii hormoni ai fericirii.

Semintele de floarea soarelui sunt si ele benefice pe perioada menstruatiei pentru ca sunt bogate in vitamina E, responsabila cu reducerea crampelor. Semintele de floarea soarelui ajuta si la mentinerea unei greutati optime.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger