Sanatate

Alimentele din bucătărie care ar putea SĂ TE OMOARE! Oricine le poate avea in casa, fără să știe ce efect NOCIV pot avea asupra sănății noastre

Dacă există ceva ce nu ar trebui să consumați niciodată, atunci acestea sunt alimentele procesate. Acestea conțin atât de multe toxine încât nici nu ar trebui luate atunci când discutăm de produsele toxice din bucătăria ta.

Există însă și alte alimente care dacă nu sunt folosite în mod corespunzător, au un efect nociv asupra sănătății și pot provoca unele boli grave.

CITESTE SI >>>

Te incalti cu astfel de papuci?! Ar trebui sa-i arunci imediat din picioare! TE POT UCIDE

Periajul limbii va poate SALVA VIATA! VEZI CUM

Un ucigas din propria casa NE OMOARA incet si sigur

Iată câteva dintre cele mai toxice alimente pe care ar trebui să le eviți:

RUBARBĂ

Frunzele de rubarba contin acid oxalic, care provoacă pietre la rinichi. Este nevoie de aproximativ 5 kilograme de plante pentru a fi periculoase, dar chiar și cantități mult mai mici pot provoca probleme serioase.

NUCŞOARA

Nucsoara este de fapt un halucinogen, iar consumul de 5.5 grame poate provoca crampe, în timp ce 8 grame poate provoca o criză. Dacă mănânci o nucșoară, aceasta poate duce la psihoza, potrivit HealthyFoodTeam.com.

CARTOFI

De câte ori ați cumpărat cartofi cu coaja verde? Această coajă conține foarte mulți glicoalcaloizi, care pot provoca diaree sau chiar coma sau deces.

Cartoful conține glicoalcaloizi, cum ar fi solanina și ciaconina. Acești alcaloizi, care protejează planta, se găsesc în special în frunze, germeni, vlăstari și fructe. Expunerea la lumină, deteriorarea fizică și îmbătrânirea cresc conținutul de glicoalcaloizi din tuberculi, concentrațiile lor puternice aflându-se imediat sub piele.

-Gătitul la temperaturi de peste 170 °C distruge parțial aceste substanțe. Glicoalcaloizii pot produce dureri de cap, diaree, crampe iar în cazuri severe coma sau decesul, ceea ce se întâmplă însă foarte rar. -Expunerea la lumină produce înverzire prin sinteză de clorofilă, aceasta indicând cazurile în care tuberculii devin mai toxici; totuși acest indicator nu este sigur, deoarece înverzirea și acumularea de glicoalcaloizi se pot petrece una fără cealaltă. (via FloroPedia.ro)

MIGDALE

Există două tipuri de migdale: dulci, și amare. Cele cu un gust amar contin cantitati mai mari de cianuri. 7 din 10 astfel de migdale pot provoca probleme grave adulților și pot fi uneori fatale pentru copii.

TONUL

Tonul este periculos, deoarece „absoarbe” mercurul din carne, iar când mercurul este ingerat prin alimente, acesta veste de multe ori îndepărtat prin rinichi. Există și momente în care acesta ajunge la creier, caz în care poate provoca daune severe. FDA (Agenția Americană a Alimentației) recomandă ca femeile gravide și copiii ar trebui să evite complet consumul de ton.

Dacă găsiți acest articol util, nu uitați să-l împărtășiți cu prietenii și familia. S-ar putea ajuta pe cineva care are nevoie.

Comments

comments