Romanii reclama la 112 ca li s-a furat oala cu ciorba de pe aragaz sau pantofii uzati

Romanii au transformat serviciul de urgenta 112 intr-un loc in care pot reclama aproape orice, astfel ca politistii s-au saturat sa raspunda la sesizari care mai de care mai hilare, de la disparitia cainilor din curte pana la furtul oalei cu ciorba de pe aragaz.

Politistii din Buzau se plang ca au ajuns sa investigheze cazuri absolut bizare si amuzante, printre care furtul unor ghivece cu flori, a oalei de ciorba de pe aragaz sau a incaltamintei uzate. Aceste sesizari trebuiesc solutionate potrivit legii, ceea ce insemna bani si timp irosit.

„A trebuit, de prea multe ori, sa mergem sa cercetam reclamatii de furt ale caror prejudicii au fost insignifiante. Am avut o reclamatie ca s-a furat o oala plina cu ciorba. Autorul a fost descoperit, insa nu am recuperat oala. O astfel de interventie este destul de costisitoare daca este sa calculam ca deplasarea la fata locului se face cu autoturismul, blocam cel putin doi oameni, plus costurile materialelor consumabile utilizate de ofiterul criminalist pentru ca, fiind vorba de un furt, trebuie sa procedam conform procedurii statuate de Codul de Procedura Penal”, a declarat comisarul-şef Ion Marin citate de Mediafax.

El a adaugat ca disparitia oalei cu ciorba a fost incadrata ca furt calificat, iar autorul, un copil de 14 ani, a primit decizie de neincepere a urmaririi penale, in timp ce parintii s-au ales cu avertisment.

Comments

comments