PARENTING

ANUNT DE ULTIMA ORA! Legea vaccinului SE VA SCHIMBA. Ce trebuie sa faca partintii care REFUZA VACCINUL. Este VESTEA MOMENTULUI

Un senator PNL insistă ca noua lege a vaccinului să nu prevadă obligativitatea acestuia. El a propus un amendament care le permite părinților să refuze vaccinarea copiilor lor, iar amendamentul a fost adoptat de Comisia pentru drepturile omului din Senat.

Senatorul PNL de Cluj, Marius Nicoară, a adus un amendament la proiectul Legii vaccinării, astfel încât românii să poată refuza vaccinarea profilactică sistematică, invocând motive precum libertatea de gândire sau opțiuni religioase. Amendamentul lui Nicoară a fost acceptat de către Comisia pentru drepturile omului din Senat.

”Am făcut un punct de vedere al meu referitor la proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor din România. Eu consider că, da, este bine și este folositor să existe vaccinuri, dar, pe de altă parte, să nu fie îngrădit dreptul persoanelor de a refuza această chestiune. Există persoane care, din diverse motive, așa cum am scris și în punctul meu de vedere, au convingerea că nu este bine să se facă această vaccinare. În concluzie, eu am propus două amendamente și ele au fost aprobate de către comisie. Am reușit în cadrul dezbaterii din comisie să introduc un amendament, cum că cetățenii au dreptul de a refuza în scris vaccinarea profilactică sistemică din motive religioase sau filosofice pe care apoi am schimbat-o, că unii au spus că nu doar din motive religioase sau filosofice refuză acest tip de vaccin. Și am schimbat cu următorul alineat: părinții sau reprezentantul legal sau, după caz, al persoanei care se ocupă de creșterea și îngrijirea unui copil în baza unei măsuri de protecție specială au dreptul de refuza în scris vaccinarea obligatorie potrivit libertății de gândire și a opiniilor, precum și a libertății credințelor religioase”, a declarat Marius Nicoară, conform hotnews.ro

Proiectul Legii vaccinării așteaptă să primească și avizul Comisiei de sănătate din Senat pentru a intra la vot în plenul Senatului, unde are termen de adoptare tacită 21 noiembrie.

Sursa: Evz.ro

Comments

comments