Anuntul SOCANT al ministerului Agriculturii: Fructele si legumele din Romania sunt OTRAVITE!

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a făcut declarații șocante și îngrijorătoare pentru români. Acesta a explicat cum funcționează mafia fructelor și cum românii consumă alimente otrăvite.

„Din păcate, o parte dintre produsele pe care le consumăm sunt otrăvite. Sunt o serie de produse care vin și din alte state și care nu respectă normele europene. În 2012 chiar am identificat un număr de camioane care veneau cu grapefruit din Turcia, fructe care aveau limita de pesticide depășită. Deci otravă. Produsele chimice care pot fi utilizate în Uniunea Europeană sunt produse mai scumpe, pentru că au altă calitate.

Am declanșat controlul la frontieră al fructelor și legumelor care vin din alte state pentru a stopa astfel de transporturi. Noi avem autoritatea Sanitar-Veterinară care efectuează controlul. Dar nu ne putem face mari iluzii, pentru că doar 10% din fructele și legumele care intră în România se pot controla potrivit legislației UE. În acest context, răspunsul este foarte clar: analiză de risc și sistematic controale. Analiza de risc trebuie făcută de autoritatea Sanitar-Veterinară. Și nu s-a făcut pentru că trebuie să ai oameni capabili să facă astfel de analize”, a declarat ministrul Agriculturii.

CITESTE SI >>>

S-a deschis magazinul unde poti sa cumperi orice cu 1,5 lei

Vesti bune pentru romani! Vor primi bani inapoi de la stat pe ultimii 3 ani

O taxa a Guvernului Ciolos va scumpi alimentele cu 30%!

Ministrul a ținut să precizeze că, potrivit legislației, autoritățile nu pot controla transportatorii care se află în tranzit pe teritoriul României, aceasta fiind una dintre probelemele care necestiă o soluție urgentă.

„Și mai este un aspect care trebuie subliniat. Sunt camioane care declară că sunt în tranzit, trec sigilate și se desigiliează în țară. În România nu ai voie să controlezi un camion care nu se oprește cu transportul în țara noastră. Și de aceea am propus acum câțiva ani să le urmărim prin satelit sau prin GPS ca să fim siguri că nu descarcă în România. Însă, pentru asta trebuie modificată legea. Până acum nu s-a modificat”, a spus Achim Irimescu, potrivit RealitateaTV.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger