PARENTING

Apasa aceste puncte din talpa bebelusului pentru a-i ameliora orice fel de durere!

Reflexoterapia este o metodacare a castigat tot mai multa popularitate în ultimele două decenii. Această metoda care provine de la o filozofie veche chineză consta in presarea anumitor puncte de pe corp cu scopul ameliorarii durerii.

Tehnica, desi ignorata de multi oameni, este la fel de eficienta la adulti cat si la copii, poate chiar mai benefica in cazul lor, intrucat acestia sunt mai sensibili la atingeri. Ganditi-va la simplul gest de a freca spatele unui bebelus atunci cand plange si puterea extraordinara a acestui simplu gest de a-l calma si veti intelege ce minuni poate face reflexoterapia asupra durerii.

Bebelusii pot plânge din mai multe motive, printre care:

– Incapacitatea de a adormi
– Un scutec umed sau murdar
– Senzația de foame
– Prea mult zgomot sau agitatie
– Colici, reflux gastric sau alergii alimentare
– Durere sau boală

CITESTE SI >>>

Semne NESTIUTE care prevestesc o BOALA SEVERA la copii! Nu le ignorati

Ce se poate intampla daca iti LEGENI copilul sa adoarma? Avertismentul unui psiholog!

ATENTIE, PARINŢI! „SARUTUL INGERILOR”, superstitia CARE ASCUNDE o BOALA PERICULOASA pentru BEBELUSI!

Reflexoterapia poate face minuni in ameliorarea durerii la copii prin simpla apăsare a anumitor puncte de pe picioare. Tehnica poate determina o ameliorare imediata a unor simptomecare apar in cazul unor afectiuni sau al unui disconfort.

Ce parte a picioarelor bebelusului trebuie sa apasam pentru a-i ameliora instantaneu durerea.

În cazul în care copilul dumneavoastră suferă de orice tip de disconfort gastric, inclusiv probleme digestive, cum ar fi arsuri la stomac sau obstrucție intestinală, masati arcada piciorului(asa cum se arata in imaginea alaturata. Zona situata in jumătatea inferioară a arcadei este legata de zona abdominală inferioară, astfel de masand aceasta zona veti putea ameliora probleme cum ar fi balonarea si constipatia.

Partea piciorului situata deasupra arcadei este legată de zona pieptului. Prin masarea aceastei parti, puteți atenua disconfortul unei raceli, o tuse cronică sau congestie nazala sau din plamani care rezultă prin acumularea mucusului in exces.

Centrul piciorului are legatura cu sinusurile, așa că dacă presati aceasta zona a piciorului, veti atenua probleme ale sinusurilor, inclusiv un nas care curge abundent, și problemele respiratorii.

Călcâiul piciorului este asociat cu pelvisul, astfel încât masajul in aceasta zona va reduce încordarea musculară și problemele legate de coloana.

De asemnea, masarea vârfurilor degetelor poate ameliora durerile de dinti sau infectiile urechilor.

Nu in ultimul rand, Plexul solar- asa cum se numeste el popular (situat pe talpa piciorului exact in acelasi punct ca plexul unui om) vizeaza muschii situati între stomac și plămâni, o zona destul de greu d edeterminat din punct de vedere al durerii.

Reflexoterapia poate trata toate formele de congestie și acest lucru a fost dovedit stiintific. Este insa important de știut că această practică ar trebui să fie utilizata numai ca un ajutor temporar și nu tratează problema reală de sănătate.

Articol adaptat dupa HealthyFoodTeam.com. Despre reflexoterapia la bebelusi, puteti sa cititi si aici

Distribuiti articolul daca vi se pare util si doriti ca si prietenii vostri sa se bucure de aceste informatii gratuit!

Comments

comments