Apple va lansa in luna septembrie iPhone 5, cu un procesor mai puternic si camera foto mai mare, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Noul iPhone va avea procesorul A5, care exista si pe tableta iPad 2 si o camera de 8 megapixeli, fata de camera de 5 megapixeli pe care o avea modelul anterior.

Potrivit surselor citate, noul telefon Apple va rula sistemul de operare iOS 5, lansat de curand. Compania a amanat prezentarea celui de-al cincilea model de iPhone, pentru a coincide cu lansarea iOS5, sistem de operare care va rula pe toate device-urile Apple.

Totodata, sursele sustin ca Apple lucreaza si al o noua tableta.

 

Publicatiile de profil din intreaga lume se dueleaza in zvonuri despre iPhone 5, care mai de care mai credibile. Mashable a realizat un clasament al acestora, citand siteul nowhereelse.fr.


CU CE VINE NOU iPHONE 5?

Camera foto mai performanta

In primul rand se vorbeste despre o camera digitala mai buna, care sa aiba 8 MP. Actualul iPhone are o camera de 4 MP. Totodata,  se presupune ca noua cameră digitală a iPhone 5 să permită înregistrări video de 1080p Full HD.

Totodata, camera foto de la iPhone 5 se pare ca va fi produsa de Sony, Apple renuntand la OmniVision. Directorul general al Sony, Howard Stringer, s-a dat de gol de curand, sustinand ca 15 din fabricile companiei din Japonia sunt afectate de cutremur, iar un model de senzor foto care trebuia sa ajunga la Apple, va fi amanat. Pana in prezent, Sony nu fabrica nicio componenta pentru Apple

iPhone 5 nu va mai avea buton de Home

Butonul Home al gadgetului va disparea, potrivit unor zvonuri. Totusi, informatiile despre disparitia butonului nu pot fi verificate de niciun fel.


iPhone 5 va avea un ecran mai mare

Diagonala ecranului cu care va veni echipat iPhone 5 ar putea avea pana la 5 inchi. Potrivit francezilor de la Nowhere Else, zvonul ar putea avea 80% sanse sa fie real.


Acelasi design ca iPhone 4?

Zvonurile mai arata ca iPhone 5 ar putea avea acelasi design ca si iPhone 4, in timp ce alte zvonuri sustin ca noul model va avea un design asemanator cu iPad 2.


iPhone 5 va aparea si in varianta alba.

Noul model ar putea aparea si in varianta alba, varianta de care nu a putu beneficia si iPhone 4, al carei productie a fost amanata pe o perioada nelimitata de timp. Posibiliatea ca iPhone 5 alb sa iasa pe piata este cat se poate de sigura.

iPhone 5 ar putea avea tastatura fizica

O noutate absoluta la iPhone! Noul model ar putea avea tastatura fizica. Zvonul a aparut inca de la primele modele scoase de Apple, asa ca zvonul si-a cam pierdut din credibilitate.


Va fi lansat un model de 64 GB

Se mai spune ca iPhone 5 va avea si o varianta de 64 de GB. De altfel, cu ceva timp in urma a aparut pe internet un clip in care era prezentat un astfel de model. Nu se stie insa daca era iPhone 4, sau vreun prototip pentru noul model.

Vor aparea si modele low-cost

Alte zvonuri arata faptul ca Apple intentioneaza sa produca si cateva modele mai ieftine, cu performante mai slabe. Noul model, sau cele low-cost ar putea sa vina fara memorie interna.


Ecran 3D si baterie mai performanta

Unii spun ca iPhone 5 ar putea avea chiar ecran 3D, cu toate ca exista mici sanse sa fie adevarat. De asemenea, bateria noului model ar putea fi mai performanta si sa aiba o autonomie mai mare.

iPhone 5 va avea tehnologie NFC

Este aproape sigur ca gadgetul va fi echipat cu o astfel de tehnologie. Nu se stie insa daca serviciul va fi platit sau gratuit.


iPhone 5 va avea un nou procesor si memorie RAM mai mare

O alta informatie sigura arata ca noul iPhone va fi echipat cu procesorul A 5, dezvaluit odata cu lansarea iPad 2. Totodata, memoria RAM ar putea fi marita dela 512 MB cat are iPhoen 4, la 1 GB de RAM.


Iesire HDMI si 4G

Noul iPhone ar putea avea iesire HDMI, pentru vizualizarea clipurilor de inalta definitie de 1080p si s-ar putea sa fie compatibil si cu tehnologia 4G.

Comments

comments