BIZAR

Arata asa de ciudat ca multi oameni n-au stiut ce sunt! Top 10 cele mai bizare creatii ale naturii – FOTO

Ciupercile, aceste plante extrem de benefice pentru organismul uman și atât de fragile din punct de vedere al constituției, nu încetează să fascineze lumea prin varietatea de specii care există în lumea asta.

Uitați de pleurotus sau de ghebe și haideți să intrăm într-un univers fascinant al celor mai ciudate și fascinante specii de ciuperci din lume, mucegaiurile.

Cruentomycena viscidocruenta este cunoscută pentru mucusul cu care se învelește. Ciuperca de culoare roșie este acoperită în întregime de un lichid vâscos, cel mai probabil pentru a ține prădătorii departe. Imaginați-vă, că în loc să culegeți ciuperci vă jucați cu slime-ul copiilor.

Hericium este un gen de ciuperci comestibile din familia Hericiaceae. Speciile din acest gen sunt albe și cărnoase și cresc pe lemn putrezit în zonele umbrite din pădurile de foioase și alpine din America de Nord, Europa și Asia. Arată ca o masă de spini fragili, asemănători unor ghețari în miniatură.

Speciile de Hericium sunt consumate în mod obișnuit în America de Nord și în China și, de asemenea, sunt folosite în medicina tradițională din China și Japonia.

Myxomicetele, denumite și Mycetozoa, sunt o specie asemănătoare ciupercilor din regnul Protista, cunoscute în mod tradițional ca mucegaiuri. Există sute de variante și majoritatea dintre ele pot fi destul de frumoase.

Observarea lor la microscop poate fi ca și cum ai descoperi o specie extraterestră.

Ciuperca ametist, sau Elaeomyxa Cerifera, a fost descoperită prima dată în anul 1942. Această ciupercă mucegai se deschide pentru a elibera spori strălucitori și colorați, asemănători cu bilele din discoteci.

Marasmius Haematocephalus

Mycena interrupta

Phallus Indusiatus


Schizophyllum Commune

Amethyst Deceiver

Panus Fasciatus


Puffballs

Clathrus Ruber

Sursa: Themindcircle.com

Comments

comments