Revista presei

Arhipelagul GULAG din Finlanda unde sunt prizonieri COPIII doctoriței Camelia Smicală – o afacere de 1 MILIARD de euro. „În Țările Nordice se aplică un uriaș EXPERIMENT SOCIAL care are drept scop distrugerea familiei”

Cu adevărat, ceva e putred rău de tot în Danemarca; și în Suedia și în Norvegia și în Finlanda – unde zeci de familii de români au copiii răpiți de Bernevernet-urile locale, scrie ActivNews într-o anchetă despre Arhipelagul Gulag din Finlanda unde sunt prizonieri copiii doctoriței Camelia Smicală.

La baza problemei stă însăși „tradiția” finlandeză, susține ActiveNews. Secția internațională a Televiziunii finlandeze ne informează că, în 2014, un studiu major efectuat asupra a 42.000 de femei din 28 de țări ale Uniunii Europene a demonstrat că 47% dintre femeile finlandeze au fost supuse violențelor psihice sau sexuale, ceea ce face ca Finlanda să ocupe locul 2 în Europa în acest top al ororii, fiind depășită, pe locul 1, de alt stat nordic: Danemarca. Un alt studiu, din 2012, plasa Finlanda în vârful listei negre cu cele mai multe ucideri de copii din Europa.

Organizația finlandeză pentru drepturile omului October Movement (Lokakuun Liike) a documentat torturi și atrocități înfiorătoare la care au fost supuși copii din centrele de plasament sau dintre cei aflați în custodia unor părinți de împrumut, în timp ce părinților reali le era interzisă vizitarea copiilor: bătăi, ștrangulări, pedepse prin băi în apă încinsă sau în zăpadă, izolare, înfometare și chiar și șocuri electrice. În urma dezvăluirilor, în noiembrie 2016, Juha Rehula, ministrul Afacerilor Familiei și al Serviciilor Sociale, a fost obligat să-și ceară scuze public pentru oribilitățile sistemului pe care îl păstorește. Dar a fost doar o operațiune de PR și atât. Nimic nu s-a schimbat în bine.

Care este miza? Conform aceleiași organizații finlandeze, instituțiile de plasament primesc de la stat între 80.000 și 150.000 pe an de cap de copil iar familile adoptive primesc circa 30.000 de euro anual, dintre care o treime este neimpozitată. Costurile pentru un copil instituționalizat pot ajunge până la 600 de euro pe zi, în acest moment fiind închiși sau trimiși spre adopție, împotriva voinței lor sau a părinților, circa 20-25.000 de copii, aproximativ 100.000 de copii din Finlanda aflându-se într-o relație cu instituția de „protecția copilului”. ONG-ul finlandez de drepturile omului estimează că afacerea Gulagul copiilor se ridică la circa 1 miliard de euro anual. Presa internațională a revelat de-a lungul anilor că „lucrătorii sociali” sunt stimulați prin bonus-uri pentru „depășirea planului” la copii instituționalizați și adoptați.

Cine sunt beneficiarii afacerii? Firme imense ale industriei farmaceutice și serviciilor sociale și medicale. În Finlanda, contractele pentru preluarea copiilor sunt împărțite între MedOne-Attedo – companie suedeză cu filiale în Norvegia, Danemarca și Finlanda, Dextra-Pihlajalinna și Mehiläinen. În 2016, Attendo Finlanda a avut o cifră de afaceri de 441 milioane euro, Dextra a avut venituri de 399,1 milioane euro iar Mehiläinen a raportat în 2015 venituri de 590,1 milioane de euro. Proprietarii unor asemenea instituții monstruoase se ascund de cele mai multe ori în spatele unor fonduri de investiții cu zeci de filiale. De exemplu, Mehiläinen e deținută în procent de 41 % de o asemenea companie pe numele ei KKR, respectiv Kohlberg Kravis Roberts, cu venituri anuale de circa 9 miliarde de euro,  alte 41% fiind deținute de o supra-companie multi-națională numită Triton. Umbrela Triton Partners – care raportează vânzări de 13,9 miliarde euro – e foarte zgârcită în a-și prezenta patronii reali. Presa de specialitate a aflat însă o serie dintre aceștia. Printre ei, fostul membru al partidului Unității Socialiște Suedeze, succesorul Partidului Național Socialist Muncitoresc Suedez, filo-nazistul Ingvar Feodor Kamprad, multi-miliardarul patron al lanțului IKEA.

Cititi mai multe pe B1Tv

Comments

comments