Un orășel din Franța care poartă nume de prezervativ a decis să dea o companie în judecată pentru că a încercat să se folosească de numele său pentru a-și promova produsele

 

Orașul care se numește „Condom” (prezervativ în limba engleză) susține că o companie producătoare de prezervative din Malaezia ar fi declarat că marfa lor este făcută chiar în orășelul Condom, ceea ce este fals.

 

Astfel, locuitorii orașului Condom, 7.000 la număr, au câștigat în instanța despăgubiri de la firma producătoare de prezervative.

 

După mai multe investigații s-a dovedit că firma din Malaezia nu are niciun sediu în urășelul respectiv, astfel că s-a folosit de numele localității pentru a-și face reclamă falsă.

 

Judecătorii au decis astfel ca firma producătoare de prezervative să plateasca administrației orașului condom o suma de 12.600 de dolari daune.

 

Pe de altă parte, primarul orașului spune ca numele nu poate fi schimbat, întrucât aduce notorietate locuitorilor. De altfel, mii de turiști vin aici anual pentru a se poza cu pancarta de la intrare.

 

Comments

comments