Atac armat la un hotel plin cu turisti straini! 170 de ostatici! Operatiunile sunt in plina desfasurare

UPDATE 15.00 Atacul de la hotelul Radisson din Bamako, capitala Mali se pare ca a fost instrumentat de militanti islamisti. Potrivit lui Modibo Nama Traore, seful Apararii din Mali, aproximativ 10 barbati inarmati au intrat in hotel deschizand focul asupra personalului si exclamand “Allahu Akbar”. Un angajat al hotelului a declarat ca s-au folosit si grenade, potrivti The Guardian.

Totodata, fortele de securitate au declarat ca persoanele care au putut sa recite din memorie versete din Coran au fost eliberate.

UPDATE 12.30 Din ultimele informatii transmise de la fata locului doi bărbaţi înarmaţi au luat ostatice vineri dimineaţă 170 de persoane la hotelul Radisson Blu din capitala statului Mali, Bamako, imobilul fiind înconjurat de soldaţi locali, ajutaţi de trupele ONU, relatează CNN.

Mai multe persoane înarmate au atacat vineri dimineaţă un hotel de lux frecventat de cetăţeni străini din capitala statului Mali, Bamako, şi se pare că au luat ostatici, potrivit unei surse din forţele de securitate şi un martor, citaţi de Reuters în pagina electronică, informeaza MEDIAFAX.

Atacul a vizat hotelul Radisson Blu, situat la vest de centrul oraşului, într-un cartier în care se află sediile unor ministere şi ale unor misiuni diplomatice, potrivit surselor citate.

„Au fost focuri de armă dimineaţă devreme. Se pare că este o tentativă de luare de ostatici. Poliţia este acolo şi izolează zona”, a declarat sursa din domeniul securităţii.

Potrivit unor martori din zonă, poliţia a înconjurat hotelul şi a blocat drumurile care duc spre cartier.

 

CITESTE SI >>>

Au aparut primele imagini de la atentatele din Paris! Cum au reactionat oamenii dintr-un bar

Istoria in 5 minute a razboiului din Siria! Cum a aparut ISIS – VIDEO

Statul ISlamic anunta atentate similare si in alte capitale ale lumii

Mesajul acestei tinere care s-a prefacut ca e moarta in timpul atacului terorist din Paris a devenit viral

 

Ambasada Statelor Unite din Mali a informat pe Twitter că este la curent cu operaţiunea armată de la hotelul Radisson şi i-a sfătuit pe cetăţenii americani să rămână în case.

Nordul statului Mali a fost ocupat în 2012 de luptători islamişti, unii având legături cu Al-Qaida. Deşi aceştia au fost eliminaţi în urma unei operaţiuni militare condusă de Franţa, violenţele sporadice continuă.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger