PARENTING

ATENTIE PARINTI! Aceasta boala face ravagii printre copii! S-au identificat deja 2 FOCARE

Două focare de rujeolă cu 13 copii au fost confirmate în judeţul Arad, după ce alte două focare au fost închise în urmă cu câteva zile, medicii atrăgând atenţia că în toate cazurile copii sunt nevaccinaţi sau au fost vaccinaţi incomplet.

In municipiul Arad, toate cazurile sunt pe aceeaşi stradă, în cadrul unei comunităţi de rromi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

CITESTE SI >>>

Avertismentul unui medic pediatru catre toti parintii: Opriti-va copilul sa mai faca ASTA!

Fetita ei de 2 ani s-a incaltat cu sandalele primite cadou! Continuarea te va face sa plangi

Parinti, NU VA IGNORATI COPIII! Un nou sindrom face ravagii printre micuti

„În acest moment, în judeţul Arad mai evoluează două focare de rujeolă, un focar cu trei cazuri, la Galşa, la copii cu vârsta între 1 an şi 6 ani, şi un focar în municipiul Arad cu 10 cazuri confirmate, la copii cu vârsta între 10 luni şi 16 ani. La copiii din Galşa, la două din cele trei cazuri au ceva antecente vaccinale, adică o singură doză din cele două, un caz nu are deloc, iar copii care fac parte din focarul din municipiul Arad majoritatea sunt nevaccinaţi”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, medicul Mihaela Cîtu.

Conform medicilor, rujeola este o boală a copilăriei care poate fi preventivă prin vaccinare. Pentru imunizarea la rujeolă e nevoie de două doze de vaccin ROR. Cei mai mulţi dintre copiii bolnavi nu au fost vaccinaţi deloc, în vreme ce altora li s-a făcut doar o doză şi sunt vaccinaţi incomplet. De altfel, una din primele măsuri luate de medici a fost să-i verifice pe colegii copiilor cu rujeolă, iar cei neimpunizaţi vor fi şi ei vaccinaţi, în condiţiile în care Aradul e pe la capătul topului ratei de vaccinare.

Medicii DSP Arad derulează mai multe campanii de promovare a vaccinării şi au apelat şi la mediatorii sanitari în cazul comunităţii de rromi pentru a recupera cât mai mulţi restanţieri la vaccinare.

„Noi tot am interveit, am fost şi pe teritoriu cu o echipă de la DSP, unde au mai fost focare, pe care ulterior le-am închis, pentru a informa populaţia şi a încerca să recuperăm cât mai mulţi la vaccinarea ROR, am cerut şi ajutorul mediatorilor sanitari pentru a intra în comunităţile de rromi, pentru că în municipiul Arad toate cazurile fac parte dintr-o comuniate de rromi, am cerut ajutorul mediatorilor sanitari ca să putem să acoperim cât mai mulţi dintre restanţieri”, a mai declarat medicul Mihaela Cîtu.

Comments

comments