PARENTING

ATENTIE PARINTI! Aceasta boala potential FATALA este transmisa de animale cel mai frecvent la COPII! Care sunt simptomele si cum va puteti feri de ea

Mulți oameni din întreaga lume se declară iubitori de animale și au câini în casă pe care îi cresc ca și cum ar fi copiii lor. Mai mult, sunt multe familii unde cățeii cresc alături de copiii mici, ceea ce nu este un lucru rău.

Cu toate acestea, trebuie să avem grijă la bolile pe care câini le pot contacta, întrucât unele dintre acestea pot să se transmită la om, în special la copii care intră cel mai des în contact cu animalele.

CITESTE SI >>>

Copilul vostru poarta pantaloni scurti ca astia?! Iata de ce este IN PERICOL si trebuie sa-l verifici IMEDIAT

Fetita ei se dadea pe tobogan, cand a iesit din tunel PLINA DE SANGE! Cand s-a uitat in interior, mama ei S-A INGROZIT

Aceasta mama disperata cauta ajutor pe net, in timp ce bebelusul ei doarme in apa! Ce poveste incredibila

O boală cu potențial mortal este leishmanioza, o afecțiune care afectează pielea provocând leziuni severe. Întâlnită în special în părțile de la tropice, subtropicale și din sudul Europei, boala este provocată de mușcătura muștei de nisip infectată cu parazitul Leishmania.

Boala, care se poate transmite și la om, provoacă pe lângă rănile deschise de la nivelul pielii, sângerare din nas, dificultăți de respirație și de înghițire.

Leishmanioza poate fi împărțite în următoarele tipuri:

Leishmanioza cutanată care este cea mai comună formă. Aceasta cauzează o rană deschisă si se vindecă după cateva luni, dar, în cazuri mai severe, chiar si dupa un an si jumatate lăsând în urmă o cicatrice. Leishmanioza cutanată difuză produce leziuni extinse ale pielii și nu se poate vindeca de la sine, fiind nevoie de tratament de specialitate.

Semnele și simptomele pentru leishmanioza cutanată:

Unii oameni au o infecție fără simptome sau semne. Oamenii care dezvoltă semne clinice de infecție au una sau mai multe leziuni pe pielea lor. Rănile își pot schimba în timp dimensiunea și aspectul. Rănile pot începe ca papule (umflături) sau noduli (bulgări) și pot ajunge la un fel de ulcer. Ulcerațiile pielii pot fi acoperite de crustă sau coajă. Răniile  sunt, de obicei, nedureroase, dar acestea pot fi. În unele cazuri, se umflă glandele din apropierea rănii, potrivit Exploremedicinetv.ro.

Semnele și simptomele de leishmanioza viscerală

Unii oameni au o infecție fără simptome sau semne. Oamenii care dezvoltă semne clinice de infecție, prezintă în general febră, scădere în greutate, extindere (umflarea) a splinei si ficatului, precum și teste de sânge anormale. Oamenii pot avea un număr scăzut de celule din sânge, precum celulele roșii (anemie), celulele albe (leucopenie) și trombocite (trombocitopenie).

Diagnosticarea leishmaniozei

În primul rând se verifică dacă pacientul a fost într-o parte a lumii în care se găsește leishmanioza și dacă are oricare dintre simptomele sau semnele care pot fi asociate bolii. Ulterior se poate realiza testarea de laborator. Specimene de țesut, de exemplu, de la leziuni ale pielii (cauzate de leishmanioza cutanată) sau de la măduvă osoasă (de leishmanioza viscerală) pot fi examinate la microscop pentru a identifica parazitului. Testele de sange care detectează anticorpii (un răspuns imun) care se declanșează când este prezent parazitul pot fi de ajutor pentru cazuri de leishmanioza viscerală.

Tratament pentru leishmanioza

Înainte de a începe tratamentul, primul pas este să vă asigurați că diagnosticul este corect. Tratamentele trebuie individualizate, iar pentru stabilirea lor se iau în considerare o serie de factori precum, forma parazitului, specia, cât de grav ar putea fi cazul și starea de sănătatea a pacientului. Leziunile cutanate provocate de leishmanioza cutanată se vindecă, de obicei, pe cont propriu, chiar și fără tratament. Dar acest lucru poate dura luni sau chiar ani și rănile pot lăsa cicatrici urâte. O altă preocupare se aplică la unele tipuri de parazit găsite în unele parti din America Latină: anumite tipuri s-ar putea răspândi din piele și ar putea cauza leziuni ale membranelor mucoase ale nasului, gurii sau gâtului. Leishmanioza mucoasei ar putea să fie observată după ani de zile vindecarea rănilor originale. Cel mai bun mod de a preveni leishmanioza mucoasei este de a asigura un tratament adecvat al infecției cutanate. Dacă nu sunt tratate, cazurile severe de leishmanioza viscerală sunt de cele mai multe ori fatale.

Comments

comments