PARENTING

Atenție părinți! O plantă, care se raspandeste, ca focul poate provoca afectiuni GRAVE copiilor. Se gaseste peste tot in natura

O plantă extrem de toxică, care se dezvoltă în natură și care produce ulcerații la nivelul tegumentar și chiar probleme de vedere, dacă intră în contact cu ochii, a luat cu asalt zonele din Marea Britanie și se răspândește ca focul, din cauza căldurii excesive.

Planta se găsește și în România, fiind una comună, în special în zonele rurale.

Este denumită popular în România drept Brânca-ursului și este o plantă care se găsește în special în zone cu vegetație bogată. Pentru mulți dintre noi, aspectul ei este unul comun, dar cazurile recente legate de contactul cu ea au pus autoritățile pe jar.

Mai multe cazuri au fost semnalate în Marea Britanie care au legătură cu această plantă toxică. Un băiețel de 11 ani a fost transportat de urgență la spital, după ce a intrat în contact cu frunzele și florile acestei plante, într-un parc.

Adam Hodgson este ultima victimă a acestei plante, după ce alte zeci de victime au fost semnalate în ultima perioadă în zone extinse din Marea Britanie, potrivit BristolPost.co.uk.

Planta este cunoscută și în România, iar părinții sunt sfătuiți să aibă grijă când ies în aer liber cu copiii lor și să se asigure că aceasta nu se află în perimetrul în care copilul se joacă.

Brânca ursului (Heracleum sphondylium) este o specie de plante din familia (Apiaceae), numele plantei provine de la forma asemănătoare a frunzelor cu laba ursului. Planta este perenă fiind răspândită în Europa, unde se poate întâlni în păduri.

Este o plantă care preferă zonele montane și submontane de la noi din țară, unde crește pe malul pâraielor și în locurile umede și nisipoase. Ajunge înaltă de până la 2 metri, are florile albe și frunzele mari, adânc crestate. Are un miros specific, foarte aromat și ușor înțepător, care este inconfundabil (Wikipedia).

Comments

comments