PARENTING

ATENTIE, PARINŢI! „SARUTUL INGERILOR”, superstitia CARE ASCUNDE o BOALA PERICULOASA pentru BEBELUSI!

Petele rozalii şi roşii de pe pielea bebeluşilor pot ascunde o boală periculoasă pentru aceştia.

Mulţi bebeluşi vin pe lume cu diverse pete pe piele. În tradiţia populară, se spune că de vină ar fi mamele care, poftind în timpul sarcinii la diferite fructe şi legume, mai fură de prin curtea vecinilor. Din bătrâni se spune că, drept pedeapsă, bebeluşul se naşte cu o pată asemănătoare ca formă cu lucrul luat de mama sa, potrivit www.bzi.ro.

Se pare, însă, că este vorba doar despre o superstiţie. Astfel, petele roze sau rozalii apar din cu totul alt motiv. Unele dispar la câteva luni de la naştere, altele se estompeaza în ani de zile.
Acestea apar din cauza malformaţiilor unor vase de sânge superficiale. Cele de la baza cefei mai sunt numite şi „ciupiturile berzei”, iar cele de pe frunte, pleoape şi dintre sprâncene – „săruturile îngerilor”.

Nu reprezintă nici un pericol pentru sănătatea bebeluşilor atâta vreme cât nu e vorba de pete care să aibă un diametru mai mare de 1 cm.

Dacă sunt mari, se regăsesc şi la unul dintre părinţi şi afectează şi axilele, atunci poate fi vorba de o afecţiune gravă, numită neurofibromatoză.

Sursa: Libertatea.ro

Comments

comments