PARENTING

ATENTIE PARINTI! Un copil RASFATAT poate deveni un ADULT INADAPTAT! Cum sa ne comportam cu cei mici

Părinţii care oferă prea multa atentie sau afectiune şi prea des copiilor sunt pe cale să le facă acestora o mare defavoare. cand rasfatul copiilor poate sa dauneze asupra personalitatii celor mici?

Ca părinte este  normal si justificabil să vrei ca cel mic să aibă parte de tot ce este mai bun pe lume. Astfel, faci eforturi să nu îi lipsească nimic şi crezi că nu trebuie să sufere şi el de acele neajunsuri pe care le-ai îndurat tu cand ai fost mic.

Tot mai mulți părinți comit o greşeală majora atunci când încearcă să compenseze lipsa timpului petrecut cu cel mic prin bunuri materiale-jucării sau dulciuri. Astfel, părinții le cumpără hăinuţe frumoase, jucării scumpe, umplând viaţa copilului cu lucruri de multe ori inutile!

Astfel, în cel mai scurt timp, jucăriiile scumpe cumpărate ajung să nu-i mai trezească micuțului niciun interes. Și mai grav de atât este că, de fiecare dată când copilul vrea ceva, chiar dacă este inutil, părinţii se dau în vânt după îndeplinirea dorinței sale,doar pentru a-l vedea fericit .

CITESTE SI >>>

Vrei un copil respectuos? Respecta-l si tu! Iata aici REGULILE DE AUR ale unei comunicari eficiente cu copilul tau

Cum sa spui NU unui copil. 10 moduri de a spune ”nu” fara a folosi cuvantul ”nu”

Cea mai comuna greseala a parintilor, poate afecta GRAV dezvoltarea copiilor! Toti parintii o comit fara sa stie

Un copil răsfățat devine când crește lipsit de motivaţie

Care sunt deci consecințele pe termen lung ale răsfățului la copii

Copilul care primeşte totul de-a gata simte tocmai prin acest gest că nu are nimic. Pare paradoxal, dar pe măsură ce primește orice fără să depună eforturi prea mari, devine tot mai nesatisfăcut și nefericit. Va ajunge să-și exprime frustrarea abordând un comportament sfidător şi încercând să manipuleze la orice pas. Astfel, copilul va ajunge să ceară din ce în ce mai mult în speranţa că, într-o zi, se va simţi împlinit.

Lipsit de motivaţie şi obişnuit să primească ceva pentru orice lucru pe care îl face, un copilul răsfăţat va condiţiona orice gest de primirea unei recompense. În timp, acest tip de copil ajunge să fie dependent de lucrurile materiale ale, dar şi de ceilalţi, pentru fi fericit. Este un comportament primejdios care poate determina pe parcurs dezvoltarea unor de dependenţă (de mâncare, alcool, jocuri de noroc, bani, cumpărături etc), .

Citeste cum sa ne comportam cu un copil rasfatat aici

Comments

comments