PARENTING

ATENȚIE! Părinții vor fi OBLIGAȚI să facă asta pentru a avea copii. Legea a fost deja votată de Senat

Viitorii părinți din România ar putea fi obligați de către stat să urmeze un curs special pentru îngrijirea corectă a bebelușului, potrivit unui proiect de lege adoptat deja de Senat.

Proiectul vizează lecții pentru părinți cu privire la sindromul copilului scuturat, riscul de moarte subită sau transportul corect în maşină.

Dacă deputații vor vota legea, cursul va deveni obligatoriu pentru toți viitorii părinți. 

După ce nasc, mamele sunt de cele mai multe ori private de somn. Din cauza obosealii şi a stresului provocat de noile responsabilităţi ar putea avea tendinţa, în momente de exasperare, să scuture bebeluşul ca să nu mai plângă. Un gest extrem de periculos, spun medicii, potrivit Stirile ProTV.

„Nu obţine decât posibile leziuni neurologice în creierul bebeluşului. Mama trebuie să mai ştie cum doarme un bebeluş, e important să nu doarmă pe burtă, pentru că are riscul morţii subite în primele luni de viaţă″⁣, susține un medic pediatru.

„Pana în 20 de părinţi, am prevăzut în lege, se pot strânge într-o cameră şi pot asculta instructajul care durează între o jumătate de oră şi o oră, care poate fi asigurat de un asistent”, a declarat Ovidiu raețchi, inițiatorul legii.

Unii medici sunt de părere că părinţii ar trebui să fie informaţi mai degrabă înainte de naştere.

„După naştere deja starea ei emoţională nu îi permite înmagazinarea de informaţii noi prea multe, trebuie pregătită înainte de naştere, în timpul sarcinii”, spune un medic pediatru.

Din cauza educaţiei precare, precum şi a condiţiilor din spitale, România este printre primele ţări din spaţiul comunitar în ceea ce priveşte numărul copiilor care se sting din viaţa înainte de un an.

Comments

comments