Doi cercetatori au reusit sa creeze ceva ce doar in filmele SF vedeam pana acum. Ei bine, deja trucurile lui James Bond au devenit „lame”, asa ca nici inventyarea ochelarilor care citesc starile emotionale ale oamenilor nu mai e un subiect de senzatie.

Cei doi cercetatori sunt femei si se numesc Rosalind Picard la Universitatea Tehnologica din Massachussets si Rana el Kaliouby de la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie.

Ochelarii se folosesc de o camera video minuscula, cat un bob de orez pentru a inregistra interlocutorul. Imaginile sunt transmise unui computer de dimensiunile unui card de telefon, care decodeaza imaginile si interpreteaza gesturile interlocutirului. Gesturile deocodate sunt transmise verbal proprietarului de ochelari printr-o casca.

Un alt dispozitiv lansat de „jerk-o-meter”, un aparat care interpreteaza inaltimea sunetelor, volumul acestora si cadenta vorbirii. Informatiile sunt trimise catre un telefon inteligent care il atentioneaza pe posesor atunci ca˜nd depaseste limita bunului simt, scrie Descopera.ro, citand Gizmodo.

 

Comments

comments