Arheologii au facut o descoperire care zguduie lumea. Au dezgropat un mormant care dateaza din secolul al XIV-lea si au descoperit un caz extrem de rar.

In timpul unor cercetari arheologice, ceretatorii au fost cutremurati de ceea ce au descoperit in interiorul unui cosciug. Este un caz rar de „nastere in cosciug”

Sapaturile arheologice au scos la lumina cadavrul unei femei care a murit in timp ce era insarcinata. Un fenomen extrem de rara a facut ca fatul aflat in pantecele mamei sa fie expulzat in mormant.

Desi pare un scenariu desprins din filmele de groaza, oamenii de stiinta au o explicatie logica in legatura cu acest fenomen straniu.

Se pare ca fenomenul, numit faza gazosaa a determinat iesirea fatului din corpul mamei, dupa moartea acesteia. Fenomenul se petrece la cateva zile sau pana la 2 saptamani de la moartea femeii insarcinate si depinde in mare parte de conditiile atmosferice. Astfel, gazele care se produc in urma multiplicarii bacteriilor determina o umflare a corpului si expulzarea fatului post-mortem din pantecul mamei.

„În acest caz avem o expulziune parţială a unui făt de 38-40 de săptămâni care a fost găsit în tractul genital”, sustine Deneb Cesana, cercetator la Universitatea din Geneva, potrivit Seeker.com.

Mormantul a fost descoperit intr-o regiune aflata in proximitatea orasului elvetian Geneva. Cosciugul era ingropat intr-un cimitir amenajat langa hostelul San Nicolao di Pietra Colice. Alaturi de mama, mai erau doua cadavre, apartinand unui copil de 3, respectiv 12 ani.

Comments

comments