ACTUAL

Au MINTIT: Secretul care a iesit la iveala astazi, despre tragedia din Colectiv

O investigatie a ziarului Gazeta Sporturilor, si publicata pe site-ul jurnalistului Catalin Tolontan, demonstreaza ca Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a ascuns adevarul publicului, in cazul clubului Colectiv.

Pe 30 octombrie 2015, in timpul concertului sustinut de trupa Goodbye to Gravity, clubul Colectiv ia foc in timpul efectelor pirotehnice, iar show-ul se transforma intr-o tragedie de proportii: pana in prezent, 60 de persoane au murit, iar alte cateva zeci sunt internate in spitale.

IGSU si ISU neaga imediat ca ar sti de existenta clubului Colectiv: „Nu exista in baza noastra de date, nu stiam despre el” – este anuntul oficial, potrivit TOLO.RO.

25 de zile mai tarziu, iese la iveala un fax trimis de firma de de evenimente Emagic catre IGSU, pe 23 septembrie, asadar cu 5 saptamani inainte de tragedie. „Organizam un festival in datele de 25 si 26 septembrie in clubul Colectiv si la etajul 1 al fabricii Pionierul din strada Tabacarilor nr.7, sector 4, Bucuresti. La festivalul PLUM estimam in fiecare dintre cele doua zile un numar de 2.000 de persoane pe seara„, au fost anuntati pompierii.

Pe spatele faxului exista chiar si confirmarea automata de primire de la numarul de fax al IGSU. Raed Arafat a anuntat ca a cerut, marti seara, o ancheta in acest caz.

Citeste mai multe pe TOLO.RO.

Comments

comments