PARENTING

Au pus 3.300 de copii în cutii și i-au urcat în avion. MOTIVUL este de-a dreptul UIMITOR. ADEVĂRUL CUTREMURĂTOR din spatele acestei imagini

O serie de imagini, care au făcut înconjurul lumii, și ale căror poveste este ieșită din comun au revenit în actualitatea de astăzi, cu toate că au fost făcute acum mai bine de 40 de ani.

În fotografii se observă cum fiecare scaun al unui avion de pasageri este ocupat de niște cutii de carton în care stau copii nou-născuți. Care este povestea fabuloasă din spatele pozelor?

Apasa sageata next pentru a vedea urmatoarea poza din galerie

Fotografia a fost făcută în anul 1976, în timpul războiului din Vietnam. Un avion al companiei PanAm, care efectua curse către SUA, Canada, Australia și Franța, transportă câteva zeci de copii, în cutii de carton.

Bebelușii, mulți dintre ei de-abia născuți, sunt supraviețuitori ai oribilului război din Vietnam. Ei au fost transportați în țările unde PanAm opera curse, pentru a fi adoptați.

Copiii au ajuns la desinație în deplină siguranță. În total, un număr de 3.300 de copiii  nou-născuți au fost salvați astfel și au început o viață nouă, alături de o nouă familie.

Cutiile în care au fost transportați au fost considerate ulterior, adevărate cutii ale supraviețuirii. Acesta poate este și motivul pentru care copiii din țările nordice primesc la naștere, de la stat, o cutie plină cu tot ceea ce este necesar pentru a supraviețui în primele luni de la naștere și a le servi drept pătuț.

,,Echipajele Pan Am, care au participat în acele zboruri își aduc aminte, și acum cu ochii în lacrimi, de copiii, care au fost salvați. Unii din ei au fost imediat adoptați de colaboratorii companiei. Compania aeriană Pan Am nu mai există de mult, dar datorită acelei operațiuni, a reușit să schimbe radical viața a mii de copii.

Este minunat că a existat acea companie. Și a fost nemaipomenit că au existat acele baby-boxes, cu ajutorul cărora copiii au putut fi scoși din ghiarele iadului”, scrie presa străină, potrivit Vocea.biz.

Comments

comments