INTERNATIONAL

Au pus o camera de supraveghere in casa acestei batrane! Ce a inregistrat mi-a frant inima

Faceti cunstinta cu Mary Tony, o batranica de 98 de ani din SUA. Si-a pierdut prietenii, iar copiii si nepotii nu mai au timp sa o viziteze sau s-o ingrijeasca. Este povestea trista a milioane de batrani care traiesc pe aceasta planeta si care se afunda in fiecare zi in saracie si singuratate.

Din fericire, Tony este vizitata ziilnic de o femeie de la un centru de batrani care o ia si o transporta acolo, pentru a socializa cu oamenii, parte a unui experiment social. Autobuzul care opreste in fata casei sale este singuru lucru pe care il mai asteapta pe lumea aceasta.

Pret de cateva ore, batranica ia contact cu oamenii de la azil, uitand de problemele ei personale si de viata deprimanta pe care o traieste acasa.

O echipa de la centrul de batrani a montat o camera in casa femeii, pentru a putea inregistra ce face batrana dupa ce o lasa acasa,incercand sa vada daca vizita la centru o ajuta sa scape de starea depresiva pe care o are.

Un angajat de la sediul azilului spune despre acest program de socializare pentru batrani ca este unul menit sa-i ajute sa treaca peste singuratate. „Speram ca, daca a doua zi nu se vor mai intoarce aici, intrucat nu vor mai exista, ultima zi din viata lor sa fie una plina de bucurie.”

Batrana de 98 de ani, abandonata de copii, ajunge acasa si cade intr-o tristete cumplita. Camera de supraveghere surprinde momentele in care Mary rupe reviste vechi in bucatale mici si le aseaza cu grija intr-o punga, apoi le arunca. Este o preocupare care, desi pentru noi pare banala, ii umple timpul pana a doua zi dimineata cand autobuzul se va opri din nou in fata casei sale pentru a o lua.

„Trebuie sa fac ceva, altfel as lua-o razna”, spune batrana despre preocuparea ei bizara. Urmariti clipul de mai jos pentru a intelege intreaga poveste.

 

Comments

comments