Localnicii din Insulele Feroe au transformat apa intr-o baie de sange, dupa ce au ucis sute de balene, cu ocazia unei traditii anuale care dateaza de sute de ani.

Vanatoarea a fost criticata de militantii pentru drepturile animalelor, care au declarat ca acest ritual este unul nemilos si inutil. In timpul sezonului de migratie, balenele pilot inoata aproape de tarm, iar pescarii le inconjoara cu ajutorul barcilor si le conduc catre plaja, relateaza The Independent.

Apasa next pentru a vedea urmatoarea poza din galerie

Intregul grup de balene a fost adus la mal si a fost sacrificat pe nisip sau in apa de adancime mica. Vanatoarea este cunoscuta drept “grindadrap” si atrage o multime considerabila de oameni. Acestia intra apa pentru a-i ajuta pe pescari sa aduca mamiferele pe tarm.

Feroezii au dreptul ca o data pe an sa sacrifice balenele, bazandu-se pe o lege care a inspirata, partial, de una daneza. O campanie a organizatiei pentru drepturile animalelor, PETA, si mai multe petitii cer incetarea acestei traditii seculare.
vanatoare balene

“Balenele sunt injunghiate cu harpoanele, inainte ca sa le fie sectionata coloana vertebrala. Animalele sangereaza pana la moarte. Membrii fiecarei familii de balene sunt ucisi, iar unii dintre ei inoata in sangele rudelor lor timp de cateva ore. Balenele si delfinii sunt animale inteligente care simt durerea si frica, la fel cum o fac si oamenii”, se specifica in campanie.

Un grup de cercetatori a instalat camere video pe balene din Antarctica. Ce au descoperit in urma experimentului

Sea Shepherd, o campanie antivanatoare, sustine ca pana la 1000 de balene sunt ucise in fiecare an, pe parcursul verii, si desi carnea lor e consumata de catre localnici, o parte din ea este lasata sa putrezeasca.

Sursa: Stirileprotv.ro

Comments

comments