Au vrut sa-si prepare o limonada. La cateva ore distanta au ajuns la urgente, in stare grava! Poti pati si tu asta

O zi care părea aparent banală s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru câteva tinere din Statele Unite ale Americii.

Cinci tinere s-au hotărât într-o zi să prepare o cantitate mai mare de limonadă pe care s-o savureze în curtea casei lor, fără să bănuiască ce va urma.

CITESTE SI >>>

Un singur ingredient din bucatarie poate sa elimine negii de pe pielea ta foarte usor

Semne care arata ca nu beti destula apa pe care le ignorati! Pericolul care ne paste daca nu ne hidratam suficient

Aceasta femeie pune in fiecare seara usturoi sub perna copilului sau! Vei face la fel cand vei afla motivul

Fetele au stors lămâile, au adăugat apă minerală și miere după gust, apoi s-au relaxat la soare preț de câteva ore. A doua zi când s-au trezit, toate cele trei tinere au avut un șoc.

Tinerele au observat că pielea de pe mâini se exfolia și o mare parte a lor era acoperită cu bășici. Înspăimântate de imagine, dar mai ales de durere, fetele s-au dus de urgență la spital.

Acolo, doctorii le-au dat un verdict neașteptat: se pare că sucul de lămâie pe care l-au stors în limonadă cu mâinile goale a provocat o reacție alergică severă, afecțiunea fiind numită dermatofotodermatoză.

Fitofotodermatoza este o afectiune a pielii cauzata de o reactie chimica a fructelor, care face ca pielea sa devina hipersensibila la lumina ultravioletă. Fitofotodermatoza poate fi cauzată de sucul de pastarnac, patrunjel, telina, morcov, lime sau lămâie.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger