Sanatate

Avertismentul ginecologilor: 6 probleme menstruale pe care nicio femeie nu trebuie să le ignore! Pot avea efecte DEVASTATOARE asupra organismului

Nu există nici o femeie pe lumea asta care să se împace cu gândul ciclului menstrual. Cu toate acestea, fenomenul ar trebui să fie regulat și femeile nu ar trebui să neglijeze simptomele și problemele care pot apărea în această perioadă dificilă a lunii.

Cu toate acestea, uneori modificările ciclului menstrual sunt normale și pot fi declanșate de mai mulți factori, cum ar fi stresul, infecțiile cu diferiți viruși sau medicamentele. Sângerare redusă sau extremă pot fi cauze ale unor probleme grave, iar astfel de simptome pot chiar să fie motiv de prezentare la medicul ginecolog.

CITESTE SI >>>

Acest SINDROM afecteaza o femeie din CINCI, desi multe nu stiu ca il dezvolta! Care sunt simptomele

Iata ce se intampla, cu adevarat, in corpul femeilor in timpul menstruatiei- VIDEO

Ce lucruri ar trebui sa evite femeile cand sunt la menstruatie

Doctorii insista ca femeile sa invete ASTA despre absorbantele pe care le folosesc! Motivul este SOCANT

Ce se intampla daca faci dragoste in prima zi de menstruatie

Iată câteva semnale de alarmă care ar putea indica unele probleme în cazul femeilor:

Menstra iregulată

Întârzierea a două sau mai multe cicluri menstruale poate însemna că aveți de-a face cu unele probleme de sănăate, cum ar fi probleme ale glandei tiroidiene, stres, menopauză prematură sau dezechilibru hormonal. Iregularitatea poate apărea și din cauza exercițiilor extreme. Absența ciclurilor menstruale sau întârzierea lor poate duce la creșterea celulelor anormale în organism, care pot provoca cancer. În acest caz, trebuie să vă faceți analize de sânge, să monitorizați nivelul hormonilor, funcția glandei tiroide și să verificați dacă aveți ovare polichistice, scrie MyIlifestyle.com.

Crampe puternice

Endometrioza, o boală care afectează tot mai multe femei, poate fi cauza unor crampe intense și dureroase. Se produce atunci când celulele care cresc în interiorul uterului încep să se dezvolte pe peretele exterior și provoacă dureri insuportabile. Poate să apară în orice moment și majoritatea femeilor care au experimentat-o au cauzat dureri intense.

Sângerare anormală între cicluri

Acest lucru poate fi normal, în special pentru femeile care iau pastile contraceptive. Cu toate acestea, este recomandat să consultați un medic, pentru că este posibil să aveți de-a face cu chist ovarian, fibroame sau celule pre-canceroase.

Sângerări anormale sau cicluri care durează mai mult de 10 zile

Sângerarea excesivă poate fi observată dacă schimbați tampoanele igienice frecvent. Sângerările abundente pot indica anumite afecțiuni medicale ca fibroame, polipi sau adenomioză. Se recomandă consultarea unui medic în acest caz.

Simptomele menstruale pe care nu le puteți tolera

Simptomele frecvente constau în schimbări de dispoziție, pofte de mâncare neobișnuite, anxietate, depresie, pierderea controlului și furie. Ele pot fi insuportabile, însă puteți apela la antidepresive pe bază de plante timp de 2 săptămâni până la o lună și vă veți simți mult mai bine.

Activitate hormonală exagerată

De-a lungul perioadei menstruale, anumite afecțiuni medicale se pot agrava. Intensificarea premenstruală este responsabilă pentru senzația de rău cu o săptămână înainte de această perioadă, iar diabetul, artrita, astmul și depresia se pot agrava. Consultați un medic pentru a reduce simptomele prin prescrierea medicamentelor potrivite.

Dacă vi se pare interesant acest articol, nu uitați să-l distribuiți pentru a afla și alte femei lucruri importante despre acest subiect! Nu uitați, sănătatea este mai importantă decât orice altă preocupare.

Comments

comments