Una dintre cele mai alarmante probleme ale omenirii a devenit în zilele noastre rezistența organismului uman la antibiotice. La ora actuală, peste 23.000 de oameni mor anual în Statele Unite din cauza unor infecții care au devenit imune la acest tip de tratament, după cum notează Business Insider.

Statisticile însă se anunță și mai sumbre, specialiștii estimând că până în anul 2050 bacteriile rezistente la antibiotice să provoace daune mult mai mari. Astfel, se vehiculează că peste 10 milioane de oameni vor fi uciși anual de aceste bacterii.

Mai grav de atât este faptul că unele infecții care vor putea provoca moartea sunt astăzi banale. De exemplu, infecția cu stafilococul auriu, infecțiile urinare sau cele cu transmitere sexuală.

De asemenea, o banală infecție gasto-intestinală, care astăzi se poate trata cu antibiotice, ar putea fi mortală peste 35 deni.

––––––––

CITESTE SI: Socant! Omul care arata ca un copac! (VIDEO)

––––––––

Totodată, Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția că numărul cazurilor de tuberculoză în România a crescut vertiginos, astfel că se înregistrează 13.000 de noi cazuri anual, aproximativ un sfert din toate cazurile din UE.

În acest sens, OMS spune că, deși avem de-a face cu o boală vindecabilă, reducerea numărului de bolnavi ține de depistarea acesteia în stadiu incipient și administrarea de medicamente eficiente.

Comments

comments