INTERNATIONAL

„Balena Albastra”, jocul care se raspandeste pe net, determina tinerii sa SE SINUCIDA! Printre ei, un adolescent din Romania

Un joc extrem de periculos care s-a raspandit in ultima perioada pe retelele de socializare a luat prin surprindere autoritatile din Rusia si a socat o lume intreaga. Denumit simbolic „Balena Albastra”, jocul determina tinerii sa se sinucida!

Ultimele investigatii demarate dupa moartea suspecta a unui adolescent au concluzionat ca peste 130 de tineri s-ar fi sinucis in ultimele 6 luni dupa ce au fost implicati in acest joc, dupa cum precizeaza StirileProTV, care siteaza surse internationale.

Jocul terifiant presupune indeplinirea mai multor sarcini date utilizatorului de catre administrator pe parcursul a 50 de zile. Utilizatorul trebuie sa posteze fotografii si alte dovezi ca au dus la bun sfarsit toate sarcinile.

La sfarsitul celor 50 de zile, castigi jocul prin sinucidere, este concluzia morbida la care au ajuns investigatiile autoritatilor.

Cel putin 3 cazuri de sinucideri puse pe seama jocului Blue Whale – Balena Albastra

Se pare ca jocul, care atrage tot mai multi adolescenti a inceput in Rusia, iar fotografiile si dovezile care determina castigarea jocului sunt postate pe reteaua de socializare VKontakte, un fel de Facebook rusesc.

Cel putin moartea a 3 adolescenti este legata de acest joc. La data de 26 februarie, doua adolescente in varsta de 16 ani s-au sinucis aruncandu-se de la etaj.

La cateva zile distanta, o alta adolescenta in varsta de 14 ani a murit, dupa ce s-a aruncat in fata trenului, in timp ce alta fata de 13 ani este in stare grava, dupa ce s-a aruncat pe geam. Se pare ca toate aceste adolescente jucau jocul numit „Blue Whale”.

Sinuciderea unui adolescent din Romania, legaturi cu jocul Balena Albastra?

Acelasi joc se face responsabil si pentru moartea prin spanzurare a unui adolescent de 17 ani din Codlea, Brasov…cel putin asa spun cei din anturajul tinerilor pe retele de socializare. Tanarul a fost gasit spanzurat intr-o padure.

Cu toate acestea, autoritatile nu au facut nicio legatura intre sinuciderea adolescentului si jocul Balena Albastra.

De ce se numeste Balena Albastra?

Inca nu s-a gasit un raspuns concret in acest sens. Una dintre explicatii ar fi legata de faptul ca balenele albastre ar avea uneori un comportament suicidal, esuand la mal.

 

Comments

comments