Alimentele fermentate au ajuns să fie foarte populare în întreaga lume și oamenii se bucură de efectele lor benefice, iar motivul este unul simplu. Alimentele fermentate trec practic printr-un proces în unrma căruia bacteriile naturale se hrănesc cu zahărul și amidonul din produsele alimentare și produc acid lactic.
Acest proces păstrează produsele alimentare și conduce la formarea de diferite probiotice, enzime benefice, si vitamina B. Alimentele fermentate sunt bogate in probiotice, ceea ce înseamnă că ajută organismul cu bacterii benefice menținând un echilibru al sanatatii intestinului.
Prin urmare, enzimele digestive functioneză mai bine în absorbția alimentelor. Probioticele susțin, de asemenea, producerea de anticorpi și întărirea sistemului imunitar, prevenirea diferitelor boli și afecțiuni.
Ghimbirul este un ingredient cunoscut în acest tip de proces de fermentare datorită proprietăților sale benefice. Calmeaza in mod eficient inflamatia, trateaza diferite boli, si chiar luptă impotriva cancerului.
Principalul său compus bioactiv, gingerolul, are efecte anti-inflamatorii si antioxidante puternice. Mai mult decât atât, ghimbirul trateaza diverse alte afectiuni, cum ar fi greața, reduce glicemia crescută și scade riscul de boli de inima.
CITESTE SI >>>
REMEDIUL NATURAL care intareste SISTEMUL IMUNITAR si alunga ORICE VIRUS din organism
Reteta de ghibir fermentat:
• Radacina de ghimbir, decojită și tăiată (dimensiunea depinde de recipientul pe care îl aveți la dispoziție)
• 1 lingură de sare de mare
• 1 lingura turmeric
• suc de lămâie
Instrucțiuni:
Puneți ghimbirul în apă și lăsați-l la inmuiat timp de 15 minute. Apoi, cojiți-l cu o lingura. Dacă aveți un borcan mic, radacina de ghimbir ar trebui să fie cam cât marimea palmei. Puneți rădăcina de ghimbir pe fundul borcanului și adăugați sucul de lamaie asigurându-vă că acoperă complet ghimbirul.
În continuare, adăugați sarea de mare și turmericul și așteptați până când se dizolvă. Acoperiți apoi borcanul ermetic și lăsați-l la fermentat, la temperatura camerei, aproximativ 2 săptămâni.
Pentru a se bucura de beneficiile fermentației lacto-bacteriene, ar trebui pur și simplu să serviți acest amestec, fără a-l mai găti. Merge uneori folost împreună cu anumite mâncăruri.