S-a nascut fara creier, iar medicii i-au zis mamei ca va muri! Ce s-a intamplat dupa, a uluit o planeta intreaga

Fiecare părinte este în culmea fericirii atunci când micuțul lor rostește primul cuvânt. Dar, Emma Murray a crezut că ea nu va avea ocazia să audă primul cuvânt rostit de băiețelul ei Aron.

Micuțul s-a născut fără creier iar medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire. Cu toate acestea s-a întâmplat un lucru care i-a luat pe toți prin surprindere.

CITESTE SI >>>

Cand a aflat ca e gravida, medicii i-au zis sa scape de caine, dar n-a facut-o ! Decizia i-a salvat viata bebelusului

Va mai amintiti de baietelul abandonat care era sa moara de foame? Uite cum arata azi

Ce au facut acesti lei cand au intalnit o fetita speriata, este imposibil de imaginat

În anul 2013, Emma Murray, o femeie în vârstă de 24 de ani din Lanarkshire, Scoția a dat naștere unui băiat pe nume Aron. Doctorii i-au spus că Aron are grave probleme de sănătate și că s-a născut cu holoprozencefalie, o afecțiunedespre care se spune în limbajul de specialitate că ar fi „incompatibilă cu viața”.

Holoprozencefalie nu este o afecțiune comună, iar ea se manifestă atunci când creierul fătului nu reușește să se dezvolte în două emisfere. Ea afecteaza doi din 10.000 de copii născuți vii și această afecțiune este fatală.

Doctorii i-au spus Emmei să adune totți membrii familiei pentru a-l vedea cât mai repede, pentru că nu va trăi prea mult, potrivit HealthyFoodTeam.com.

Medicii di spital a ajutat pe Emma să-și boteze fiul înainte ca acesta să moară. Dar, după o vreme, starea lui Aron a început să se îmbunătățească în mod paradoxal. El a început să respire fără ajutor. După o săptămână, micuțul era încă în viață și lupta pentru a supraviețui. Apoi, Aron a fost transferat la un alt spital, unde Doctorii i-au pus un șunt în creier, pentru a drena lichidul din creier.

Medicii au fost uimiți de evoluția băiatui și voința lui de a supraviețui. După doi ani, Aron este încă mai trăiște și ceea ce este și mai important pentru el și părinții lui, a reuși să spună și primul său cuvânt: „Mami”!

„A început să râdă, iar apoi a spus „mami”, copiind literalmente ceea ce spuneam. M-am uitat la el și apoi nu am putut să fac altceva decât să izbucnesc în lacrimi. A fost un moment extrem de emotionant”, a spus Emma.

Aceasta a mai spus că „totul s-a intamplat atat de repede. Nici nu am știut că sunt însărcinată, apoi am născut și am aflat în aceeași zi că băiatul meu avea să moară. Totul s-a întâmplat atât de repede”.

Testele au aratat ca creierul nu a fost pe deplin dezvoltat, și în loc de a avea creier care să se dezvolte normal, craniul lui Aron a fost umplut cu lichid.

Micuțul a întrecut orice așteptări ale medicilor, reușind să supraviețuiască la 3 ani de la nașterea lui. Jill Yaz, de la Asociatia pentru afecțiunile coloanei vertebrale și hidrocefalie a spus: „Aceasta este o afecțiune extrem de rară și este fantastic că Aaron a depășit așteptările noastre.Nimeni nu a crezut că într-o zi va fi capabil să supraviețuiască și să spună „mami”. Dacă a făcut asta, înseamnă că într-o zi va putea să spună și „bună”. Aron este o dovadă vie că noi încă nu putem înțelege pe deplin modul în care funcționează, cu adevărat, corpul uman.

Aron este un copil fericit și s ebucură de viață ca oricare alt copil, chicotind și bătând din palme.

„Deși nu știm ce va fi în viitor, știm acum că Aaron este un băiat fericit, mulțumit. Fiecare moment petrecut alături de el este unul prețios. „

Comments

comments

Author: johnyhilfiger