PARENTING

Bebelusul ei a murit, la scurt timp dupa ce l-a pus in scaunul auto! Multi parinti isi asuma acest RISC, fara sa stie

Tragedie fără margini pentru o familie! Un bebeluș de 11 săptămâni a murit în scaunul auto, care în mod normal ar fi trebuit să-i protejeze viața.

Șocant este că motivul decesului a fost cauzat pe fondul unui risc pe care mulți părinți și-l asumă fără să aibă habar.

CITESTE SI >>>

Ce s-a intamplat la scurt timp dupa ce o mama si-a sarutat fetita pe buze? „Sa nu mai faceti niciodata acest lucru”

Acest baiat isi va pierde vederea din cauza unui lucru pe care s-ar putea sa-l ai si tu in casa

Acest copil A MURIT la o ora dupa ce a inotat in aceasta piscina! Motivul ar trebui sa-l cunoasca toti parintii

Shepard a fost luat de la creșă privată și avea nasul înfundat și sinusurile un pic congestionate, astfel încât atunci când părinții lui l-au așezat în mașină, în scaunul auto special prevăzut, micuțul s-a bucurat că se poate odihni. Centurile au fost rămas complet libere. În timp ce dormea, corpul lui Shepard s-a mișcat, iar capul lui a căzut în joc cu bărbia sprijinindu-se în piept.

Pentru că avea doar 11 săptămâni, micuțul nu a avut capacitatea să-și ridice capul din piept, astfel că după o peerioadă de timp, căile respiratorii s-au blocat. Nimeni nu  a observat acest lucru, mama fiind convinsă că Shepard doarme, fiind istovit după o zi plină.

Din păcate, micuțul a decedat prin asfixiere. Din cauza poziției capului, căile respiratorii s-au blocat, iar aerul nu a mai putut ajunge la plămâni sau la inimă.

Părinții micuțului au decis să împărtășească povestea lor dramatică cu cât mai mulți părinți, pentru ca toți să conștientizeze pericolul la care un copil mic este expus, când nu este așezat corespunzător în scaunul auto.

Scaunele auto sunt făcute pentru a proteja copiii în timp ce călătoresc cu mașina, dar ele pot reprezenta un pericol în cazul în care copiii nu sunt legați în mod corespunzător și monitorizați în permanență. Ce s-a întâmplat cu Shepard se numește asfixiere pozițională. Bebelusii nu și-au dezvoltat suficient de mult mușchii gâtului pentru a-și ține capul în poziție verticală astfel încât, dacă aceștia nu sunt legați în mod corespunzător în centura de siguranță într-un scaun auto, bărbia lor poate cădea pe piept, suprimându-le aportul de aer.

Acum, Ali și Derek Dodd fac lobby către autoritățile statului de a introduce standarde legislative care să reglementeze mai bine producerea, dar mai ales folosirea acestor scaune auto de către conducătoriii auto, dar încearcă să răspândească cât mai mult mesajul lor pentru ca tot mai mulți părinți să afle de acest lucru care poate amenința viața unui bebeluș.

Aici veți găsi pagina de Facebook dedicată micuțului Shepard și explicațiile tragicului incident


Comments

comments