FOR MEN

Bolizii vin in forta la Salonul Auto de la Paris

Unul dintre cele mai asteptate evenimente auto din acest an a demarat in forta la Paris. Salonul auto organizat aici este asteptat de intreaga lume, mai ales ca marii producatori auto vin cu modele noi si incitante, care s-ar putea sa revolutioneze lumea masinariilor pe patru roti.

Prima zi (30 septembrie) a fost dedicata presei, moment in care nume cu greutate ca Renault, Volkswagen, Ferarri sau Lamborghini au prezentat cu satisfactie noutatile:

Printre surprizele pe care marile companii le-au pregatit vizitatorilor, probabil una dintre cele mai incitante va fi noul Lamborghini Sixth Element Concept. Bolidul este imbracat in carbon (al saselea element din tabelul periodic chimic, de unde vine si numele masinii). Datorita caroseriei din fibra de carbon, masina catareste doar 999 de kilograme, astfel explicandu-se si rapiditatea cu care poate atinge 100 km/h: 2,5 secunde. De altfel, noul Lamborghini poate ajunge la o viteza de rulare senzationala de 350 de km/h.

Nici Volkswagen Group nu se lasa mai prejos si aduce in premiera la Paris cea de-a saptea generatie Passat, dar mai ales un nou model de Bugati Veyron, care are o putere fabuloasa de 1200 de CP si o viteza maxima limitata la 415 km/h, desi bolidul poate ajunge pana la 430 de km/h pe circuit.

Audi va veni cu un nou A7 dar si cu un concept inedit: E-Tron Spyder, care, deocamdata, este schitat doar pe hartie.

Seat, o alta companie a grupului Volkwagen va prezenta in exclusivitate un model electric Seat, care poate atinge 100 de kilometri in 10 secunde si o autonomie de 130 de km.

Bentley va prezenta nou model Continental GT, o noua generatie a unuia dintre cele mai luxoase coupe-uri din lume, BMW va prezenta noul X3 dar si un concept al seriei 6.

Imagini cu modele noi de la Salonul Auto de la Paris puteti vedea pe business.ro.

Comments

comments