Sanatate

Cand organismul nostru are nevoie de ajutor: 10 semne importante pe care multi le ignora!

Corpul nostru este un mecanism perfect – un milion de procese au loc simultan, și de fiecare dată când o funcție este împiedicată, organismul ne trimite anumite semnale.

Noi oamenii avem obiceiul să ignorăm astfel de semnale și să amânăm rezolvarea problemelor la timp, uneori când este prea târziu. De aceea, este deosebit de important să învățăm să detectăm aceste semne astfel încât să putem preveni complicațiile.

CITESTE SI >>>

Toate aceste boli sunt cauzate de cuptorul cu microunde

ATENTIE! Acest ingredient folosit la micul dejun AR PUTEA SA TE UCIDA!

Acest barbat a murit din cauza unui lucru pe care s-ar putea sa-l ai si tu in frigider

Iată câteva dintre semnale importante pe care corpul nostru ni le transmite și care nu trebuie ignorate:

Crampe la nivelul picioarelor, furnicături și iritabilitate

Acestea indică faptul că aveți un deficit de potasiu sau de magneziu. Consumați alimente care sunt bogate in magneziu, inclusiv nuci, semințe de floarea soarelui, migdale și semințe de in.

Dacă doriți să creșteți nivelul de potasiu din corp, consumați în mod regulat legume cu frunze, cum ar fi spanac sau varza creata. Mai mult decât atât, puteți găsi, de asemenea, mineralele necesare în caise, prune și sfeclă roșie.

Pofta constantă de alimente sărate

Aceasta poate indica o infecție sau inflamație, în special în sistemul urogenital.

Pielea uscata

Piele uscată înseamnă că aveți un deficit de vitamina E. Creșteți aportul acestei vitamine prin nuci, uleiuri vegetale si ulei de peste, după cum scriu specialiștii în sănătate de la MyHealthyBook.com

Poftă constantă de dulciuri

Dacă aveți o poftă crescută de dulciuri, acest lucru poate însemna că suferiți de oboseală psihică sau fizică, astfel încât organismul vostru are nevoie de glucoza pentru a furniza energie. Consumați ciocolata neagră și miere pentru a preveni probleme gastro-intestinale. Sigur, nu abuzați de ele!

Sângerarea gingiilor

Acest lucru înseamnă că aveți deficit de vitamina C, astfel că veți avea nevoie să consumați o cantitatea mai mare de ceai, să mâncați mai mult usturoi, fructe și legume.

Pofta de alimente crude

Acest lucru poate indica probleme de gastrita sau de ficat, deoarece alimente crude reduc crampele și calmează stomacul.

Piele uscată, în special pe coate

Acesta poate fi un simptom al deficienței de vitamina C și A. Consumați mai multe legume și fructe, în special morcovi, portocale, dovlecei și caise.

Poftă pentru fructe de mare sau de pește

Acest lucru înseamnă, probabil, că aveți un deficit de iod.

Poftă de alimente acre

Alimentele acre stimuleaza ficatul si vezica biliara. Consumați mai multe lămâi și afine.

Unghii casante și păr deteriorat

Acest lucru poate fi un semn al deficienței de vitamina B, sau un deficit de calciu. Includeți în dieta voastră mai multe legume, lapte, cartofi, germeni de grâu și cereale integrale.

Comments

comments