Cat de des trebuie sa facem SEX in functie de varsta!

In orice relatie de cuplu, viata intima este o caracteristica extrem de importanta. Multe cupluri ajung sa se destrame tocmai din cauza ca neglijeaza aceasta parte a vietii lor.

Una dintre problemele care determina deteriorarea relatii intime este lipsa timpului, dar si stresul cotidian. Majoritatea suntem prinsi in activitati cotiene solicitante, incat nu mai avem timp si nici dispozitia necesara pentru a petrece momente intime cu partenerul de viata.

Daca pentru unele cupluri sex de doua ori pe saptamana este suficient, pentru altele poate fi prea putin sau prea mult. Totul depinde de fiecare persoana in parte.

Cu toate acestea, cercetatorii de la Institutul Kinsey pentru Sex si Reporductie din cadrul Universitatii din Indiana, SUA, sunt de parare ca frecventa raporturilor intime ar trebui sa difere in functie de varsta partenerilor.

CITESTE SI >>>

10 lucruri pe care trebuie sa le faci NEAPARAT in timpul primei partide de amor cu iubitul/iubita

Ce spune ziua in care te-ai nascut despre viata ta amoroasa! AFLA TOTUL ACUM

Greseli CAPITALE, pe care femeile le fac in timpul amorului

Astfel, iata cat de des trebuie sa faci sex in functie de varsta ta:

– cuplurile intre 18 si 29: in medie, de 112 ori pe an;
– cuplurile intre 30 si 39 de ani: in medie, de 86 de ori pe an;
– cuplurile intre 40 si 49 de ani: in medie, de 69 ori pe an.

Pe de alta parte, in practica 13% dintre cuplurile casatorite fac amor de doar cateva ori pe an, 45% dintre cei intervievati de mai multe ori pe luna, 34% de doua sau de trei ori pe saptamana si 7 procente de 4 sau de mai multe ori pe saptamana.

De asemenea, revista de lifestyle „Your Tango” a efectuat propriile studii printre cititorii sai pentru a afla care este frecventa maxima de sex, dar si cea minima practicata de cuplurile casatorite.

Iata rezultatele:

– Cea mai mica frecventa: o data pe saptamana
– Frecventa normala: o data pe saptamana
– Frecventa perfecta: de trei pana la 5 ori pe sapatamana.