PARENTING

Cati copii e bine sa faci? Vorbele Sfantului Paisie de la Muntele Athos te vor UIMI!

Spune o vorba din batrani ca este bine ca o familie sa aiba mai multi copii. In zilele noatre insa, noile familii intemeiate ajung sa faca din ce in ce mai putin copii, in mare parte din cauza situatiei financiare precare si a greutatilor cu care se confrunta zi de zi.

Sfântul Paisie Aghioritul, un sfânt contemporan cu noi, care a crescut și el într-o familie numeroasă și săracă, după îndelungata sa experiență în relația cu Dumnezeu și cu problemele oamenilor care veneau cu miile la el, ne lămurește în această problemă foarte delicată:

CITESTE SI >>>

De ce bebeluşii din lumea intreaga rostesc pentru prima data in viata cuvantul „mama”? Specialistii fac dezvaluiri nebanuite

Cum ne manipuleaza copiii prin plans?! Specialistii fac dezvaluiri NEASTEPTATE!

De ce plang copiii noaptea?! Explicatia unui specialist este neasteptata si pune pe jar parintii!

”De multe ori, destule perechi de soţi îmi destăinuiesc neliniştea lor cu privire la naşterea de prunci şi îmi cer părerea. Unele perechi se gândesc să facă doi-trei copii, iar altele doresc să dobândească mai mulţi. Însă ceea ce îi va ajuta cel mai mult este să lase lui Dumnezeu acest subiect al naşterii de prunci. Să-şi încredinţeze viaţa lor Proniei dumnezeieşti şi să nu-şi facă programele lor. Trebuie să creadă că Dumnezeu, Care se îngrijeşte de păsările cerului, cu atât mai mult se va îngriji de proprii lor copii.

Era un marinar care s-a căsătorit la vârsta de douăzeci şi opt de ani. Sărac şi el, săracă şi fata pe care a luat-o, au închiriat un subsol în care să locuiască. Tânăra a găsit ceva de lucru şi trăiau foarte cumpătat. Inchipuiţi-vă, drept masă aveau o ladă de fructe, pe care le-au cumpărat o singură dată. După aceea au dobândit şi copii şi făceau mari economii ca să-i crească. Şi cu toate acestea, încet-încet s-au căpătuit.

Unii încearcă mai întâi să le aranjeze pe toate celelalte şi după aceea se gândesc la copii. Nu-L pun la socoteală deloc pe Dumnezeu. Alţii spun: “Astăzi viaţa este grea. Ajunge un copil, cu toate că şi pe acesta îl creşti cu destulă greutate”, şi nu mai fac alţi copii. Aceştia nu-şi dau seama cât de mult păcătuiesc cu această concepţie a lor, pentru că nu-şi pun nădejdea în Dumnezeu. Dumnezeu este milostiv şi de îndată ce va vedea că nu mai pot face faţă, nu le va mai dărui alţi copii.”

Sursa: Ortodoxia.rol.ro

Comments

comments