Sanatate

Ce are in comun antigelul de masina si aceste produse alimentare?! O substanta care ne INTOXICA zilnic!

La prima vedere, nu putem sa stabilim niciun fel de legătură între cartofii prăjiți congelati și antigelul care se foloseste la motorul masinilor. Facand insa un pic de cercetare, vom descoperi cu stupoare ca acelasi ingredient activ se regaseste in ambele produse: propilen glicol.

Propilenul glicol este cel care pune „anti” în anti-gel si serveste același scop atât în produsele alimentare, cosmetice cât și în antigelul care se toarnă la motor: reține umezeala prevenind în același timp inghetarea la temperaturi foarte scazute.

Agentia guvernamentala Alimentara a SUA (FDA) a a tras in nenumarate randuri atentia ca in multe alimente existente pe piata exista o astfeld e substanta care poate dauna sanatatii oamenilor. Desi unele au fost retrase in timp de pe piata, propilenul glicol se regaseste inca in multe produse din raturile magazinelor, de la cartofii prajiti congelati pana la inghetata, torturi sau produse cosmetice.

Desi a fost initial interzis in Uninea Europeana, Directiva 2001/5/EC l-a repus in drepturi, companiile putand sa-l foloseasca cu conditia ca intr-un kilogram de produs final sa nu se regaseasca mai mult de un gram de propilen glicol indiferent de scopul pentru care este folosit.
 
In SUA, substanta chimica nu este la fel de bine reglementata. CDC, Centru de Boli si Preventie din SUA a conchis in urma mai multor studii ca substanta care se extrage din titei nu pune in pericol sanatatea oamenilor, cu toate ca nu s-au efectuat studii amanuntite asupra tractului respirator, sistemului gastrointestinal sau renal, dupa cum precizeaza publicatia online MyHealthyMag.com.

CITESTE SI >>>

5 simptome de CANCER TESTICULAR despre care barbatilor le este jena sa vorbeasca

Milioane de tigari electronice se vand anual! VA POT UCIDE!!!

Arunca-ti ochelarii! Un singur ingredient natural it poate imbunatati vederea cu 97%
 

Efectele negative ale Propilen glicolului

Aceasta substanta poate afecta rinichii și ficatul! Cercetari efectuate pe diverse pastile de tratarea anxietatii au aratat ca persoanele care folosesc aceste tipuri de medicamente care aveau in compozitie propilen glicol au suferita de divesre afectiuni ale rinichilor sau de o functionare defectuoasa.

Cercetătorii au observat, de asemenea, o acutizare a simptomelor in ceea ce priveste subiectii cu afectiuni hepatice.

Este periculos pentru sugari

Cei care se insistă asupra siguranței propilenului glicol tind să susțină că organismul uman îl metabolizeaza rapid, astfel ca nu există suficient de multe motivce pentru a crede ca provoaca daune. Cu toate acestea, organismului unui copil nu poate metaboliza la fel de repede substanta, aceasta fiind mai daunatoare pentru sugari.

Desi substanta ar fi reglementata in UE si supravegheata, cel mai indicat este ca atunci cand cumparati orice produs alimentar sau cosmetic ar tebui sa cititi cu atentie compozitia chimica si sa incercati, pe cat posibil, sa evitati produsele care contin propilen glicol.

Comments

comments